Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szukasz dodatków do zupy cebulowej? Oprócz grzanek sprawdzą się również:
Cebulę obierz i pokrój w piórka. Podsmaż w garnku o grubszym dnie na odrobinie oleju lub oliwy.
Cebulę smaż na małym ogniu, aż nabierze mleczno-brązowej barwy, jeżeli cebula zaczyna przywierać do spodu garnka, dodaj jeszcze nieco oliwy.
Do mniejszego garnka wlej 0,5 l wody i wsyp zawartość opakowania zupy cebulowej. Mieszając, gotuj 20 minut.
Zupę cebulową wlej do podsmażonej cebuli. Dopraw tymiankiem, majerankiem, solą oraz pieprzem. Gotuj ok. 5 minut. Następnie zawartość garnka zmiksuj przy pomocy blendera na gładki krem.
Na suchą, rozgrzaną patelnię wrzuć boczek pokrojony w kostkę. Smaż kilka minut, aż tłuszcz się wytopi.
Teraz czas na grzanki – piekarnik rozgrzej do 180 stopni, kromki chleba pokrój w niedużą kostkę. W misce wymieszaj oliwę z oliwek, suszone zioła, np. tymianek.
Do tak przygotowanej oliwy wrzuć kawałki pieczywa i dokładnie wymieszaj.
Grzanki piecz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez około 10- 15 minut.
Zupę krem podawaj z grzankami, podsmażonym boczkiem i ziołami.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0