
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Indycze pulpeciki z natką pietruszki

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Pulpeciki będą świetnie pasować do:
zupy pomidorowej z suszonymi pomidorami
zupy koperkowej
kremowej zupy z brokułów Wszystkim wielbicielom pulpecików polecam także zupę z fasolką szparagową i pulpecikami Joli.
Przygotowanie
Krok 1
8 minKrok 2
3 minKrok 3
5 minKrok 4
8 minKrok 5
15 minKrok 6
2 min
Krok 1 z 6
Cebulę drobno siekam, przesmażam na rozgrzanym oleju do momentu, aż cebula się lekko zrumieni.

Krok 2 z 6
Resztę składników przekładam do plastikowej miski, dodaję cebulkę, mieszam.

Krok 3 z 6
Wilgotnymi dłońmi formuję małe pulpety (około 10 sztuk).

Krok 4 z 6
Lekko podsmażam z obu stron na rozgrzanej patelni po cebulce (niekoniecznie).

Krok 5 z 6
Wrzucam na wrzątek, gotuję 15 minut, odcedzam.

Krok 6 z 6
Pulpety podaję z ulubioną zupą.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0