Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Indycze pulpeciki z natką pietruszki to jeden z moich ulubionych mięsnych dodatków do zup. Są pyszne, odmieniają znane zupy, a poza tym, nabite na patyczki do szaszłyków, mogą być świetną jadalną dekoracją. Zazwyczaj dodaję pulpeciki do kremowych
zup warzywnych, ale czasem lądują także w tradycyjnej jarzynowej lub w niedzielnym rosole. Świetnie smakują z zupą pomidorową, a już w ogóle nie wyobrażam sobie bez nich barszczu białego. Pulpeciki czasem przygotowuję z piersi kurczaka, sama je mieląc w maszynce do mielenia mięsa, ale często sięgam po sprawdzone mielone indycze, wtedy nie muszę wyciągać sprzętu z kuchennej szafki umiejscowionej hen hen pod sufitem. Natkę pietruszki nieraz zastępuję innymi świeżymi ziołami, na przykład do barszczu białego idealnie pasują pulpeciki ze świeżym tymiankiem i jeśli mam tylko taki pod ręką, zaraz siekam sporą jego ilość. W wersji pikantnej dodaję do nich kawałek drobno posiekanej papryczki chili lub dużo świeżo zmielonego pieprzu. Takie lubię zwłaszcza z delikatnymi zupami, którym indycze pulpeciki dodają zdecydowanego charakteru.
Komentarze 0