Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę drobno siekam, przesmażam na rozgrzanym oleju do momentu, aż cebula się lekko zrumieni.
Resztę składników przekładam do plastikowej miski, dodaję cebulkę, mieszam.
Wilgotnymi dłońmi formuję małe pulpety (około 10 sztuk).
Lekko podsmażam z obu stron na rozgrzanej patelni po cebulce (niekoniecznie).
Wrzucam na wrzątek, gotuję 15 minut, odcedzam.
Pulpety podaję z ulubioną zupą.