Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Bitki indycze z papryką
Bitki indycze z papryką
Dodaj do CookBook

Bitki indycze z papryką

(0)
1 godz 8 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
WINIARY Bulion warzywny
trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
50  dag
Pierś z indyka
1 
Cebula
trochę
Czosnek granulowany
3  łyżek
Śmietana 18%
2 
Papryka czerwona
1  łyżka
Mąka pszenna
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
13.8 g
Wartość energetyczna
441.8 kcal
Tłuszcze
14.9 g
Białko
60.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Bitki indycze to dobry pomysł na smaczny, pożywny obiad dla całej rodziny. Możemy je podawać z kaszą, ryżem lub ziemniakami. Ważnym elementem dania jest sos, który będzie stanowił o smaku całego dania. Nasza propozycja zakłada dodanie do sosu papryki, która nada mu ciekawego aromatu i walorów smakowych, których długo nie zapomnimy. Do sosu dodajmy bulion warzywny WINIARY, który jeszcze wzbogaci nasze danie.

Przygotowanie

68 min
  • Krok 1

    10 min
    Pierś kroimy w cienkie plastry i cienko rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą, pieprzem obtaczamy w mące i obsmażamy z dwóch stron.
  • Krok 2

    10 min
    Obsmażone mięso przekładamy do rondelka i na "starym tłuszczu" smażymy cebulkę pokrojoną w kostkę. Gdy się zeszkli również dodajemy do rondelka z mięsem.
  • Krok 3

    45 min
    Wszystko zalewamy bulionem zrobiony z rozpuszczenia 2 kostek w litrze wody i dusimy do miękkości około 45 min. Pod koniec dodajemy papryczkę pokrojoną w paski lub kostkę, czosnek granulowany i maggi do smaku.
  • Krok 4

    3 min
    Całość zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką.
Bitki indycze z papryką

Krok 1 z 4

Pierś kroimy w cienkie plastry i cienko rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą, pieprzem obtaczamy w mące i obsmażamy z dwóch stron.

Bitki indycze z papryką

Krok 2 z 4

Obsmażone mięso przekładamy do rondelka i na "starym tłuszczu" smażymy cebulkę pokrojoną w kostkę. Gdy się zeszkli również dodajemy do rondelka z mięsem.

Bitki indycze z papryką

Krok 3 z 4

Wszystko zalewamy bulionem zrobiony z rozpuszczenia 2 kostek w litrze wody i dusimy do miękkości około 45 min. Pod koniec dodajemy papryczkę pokrojoną w paski lub kostkę, czosnek granulowany i maggi do smaku.

Bitki indycze z papryką

Krok 4 z 4

Całość zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Bitki schabowe w sosie koperkowym

    Bitki schabowe w sosie koperkowym

    44 min Łatwy
  • Bitki z karczku w marynacie ziołowej

    Bitki z karczku w marynacie ziołowej

    12 godz 25 min Łatwy
  • Bitki w sosie musztardowo-chrzanowym

    Bitki w sosie musztardowo-chrzanowym

    53 min Łatwy
  • Bitki ze schabu z pieczarkami

    Bitki ze schabu z pieczarkami

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu