Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bitki indycze z papryką

0
68 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 dag
Indyk cały
1 
Cebula
1 trochę
Czosnek granulowany
3 łyżek
Śmietana 18%
2 
Papryka czerwona
1 łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
441.82 kcal
Tłuszcze
14.92 g
Węglowodany
13.83 g
Białko
60.46 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

68 min
Krok 1
10 min
Pierś kroimy w cienkie plastry i cienko rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą, pieprzem obtaczamy w mące i obsmażamy z dwóch stron.
Krok 2
10 min
Obsmażone mięso przekładamy do rondelka i na "starym tłuszczu" smażymy cebulkę pokrojoną w kostkę. Gdy się zeszkli również dodajemy do rondelka z mięsem.
Krok 3
45 min
Wszystko zalewamy bulionem zrobiony z rozpuszczenia 2 kostek w litrze wody i dusimy do miękkości około 45 min. Pod koniec dodajemy papryczkę pokrojoną w paski lub kostkę, czosnek granulowany i maggi do smaku.
Krok 4
3 min
Całość zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką.
Bitki indycze z papryką

Krok 1 z 4

Pierś kroimy w cienkie plastry i cienko rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą, pieprzem obtaczamy w mące i obsmażamy z dwóch stron.

Bitki indycze z papryką

Krok 2 z 4

Obsmażone mięso przekładamy do rondelka i na "starym tłuszczu" smażymy cebulkę pokrojoną w kostkę. Gdy się zeszkli również dodajemy do rondelka z mięsem.

Bitki indycze z papryką

Krok 3 z 4

Wszystko zalewamy bulionem zrobiony z rozpuszczenia 2 kostek w litrze wody i dusimy do miękkości około 45 min. Pod koniec dodajemy papryczkę pokrojoną w paski lub kostkę, czosnek granulowany i maggi do smaku.

Bitki indycze z papryką

Krok 4 z 4

Całość zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką.

Bitki indycze to dobry pomysł na smaczny, pożywny obiad dla całej rodziny. Możemy je podawać z kaszą, ryżem lub ziemniakami. Ważnym elementem dania jest sos, który będzie stanowił o smaku całego dania. Nasza propozycja zakłada dodanie do sosu papryki, która nada mu ciekawego aromatu i walorów smakowych, których długo nie zapomnimy. Do sosu dodajmy bulion warzywny WINIARY, który jeszcze wzbogaci nasze danie.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika