Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebule i czosnek obrać. Drobno posiekać.
Na dnie dużego garnka rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę i czosnek.
Dolać odrobinę bulionu i dusić na wolnym ogniu przez ok. 20 – 30 minut – aż cebula całkiem zmięknie.
Dolać resztę bulionu oraz wino.
Całość zmiksować na gładki krem.
W trakcie miksowania dodać śmietanę kremówkę.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pestki słonecznika i dyni uprażyć na suchej patelni.
Kromki chleba podpiec w tosterze.
Zupę podawać z kleksem śmietany, posypaną uprażonymi płatkami dyni i słonecznika,z grzanką w ramach dodatku.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0