Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebule i czosnek obrać. Drobno posiekać.
Marchewki i pietruszki umyć, obrać, pokroić w plasterki.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
Imbir obrać, drobno pokroić.
Na dnie dużego garnka rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę i czosnek.
Następnie dodać pokrojone marchewki, pietruszki i ziemniaki.
Dosypać kurkumę oraz cynamon, dorzucić imbir. Całość krótko podsmażyć.
Zalać ok. 1,2 litra wody i gotować na wolnym ogniu przez ok. 30 minut – aż wszystkie warzywa zmiękną.
Kiedy warzywa będą już miękkie, całość zblendować na gładki krem.
Dodać sok wyciśnięty z pomarańczy oraz cynamon.
Zupę doprawić solą i pieprzem.
Zupę krem z marchewki z pomarańczą podawać z kleksem śmietany, uprażonymi pestkami dyni i granatem.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0