Wegański krem z pieczarek
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
1 minKrok 2
1 minKrok 3
1 minKrok 4
15 minKrok 5
1 minKrok 6
2 minKrok 7
1 minKrok 8
1 minBez mięsa, bez śmietany czy jakichkolwiek innych produktów pochodzenia zwierzęcego. Czy w taki sposób da się w ogóle ugotować zupę, zapytają tradycjonaliści? Naszym babciom faktycznie czasem trudno w to uwierzyć. Jednak młodsze pokolenia, ze względu na swoje różny styl życia, dietę, przekonania, czy upodobania smakowe, odważnie eksperymentują w kuchni. Wiedzą też, że zwykle mniej znaczy więcej, posiadają wiedzę jak pewne składniki stosować wymiennie – tak, aby móc uzyskać pełnię smaku.
Wegański krem z pieczarek to zupa przygotowana na bazie warzyw. Kremowej konsystencji nadaje zupie mleko kokosowe. Zamiast grzanek czy makaronu, użyłam złociste pieczarki. Wegański krem z pieczarek powinien zasmakować także najmłodszym.
Z podanych składników przygotujesz ok. 4 porcji zupy.
A jeśli zostanie Ci więcej marchewki, spróbuj również:
Komentarze 0