Szukasz przepisu na niebanalne, wegańskie danie, które zaskoczy Twoich bliskich. Mamy dla Ciebie przepis na smaczny poke bowl z tofu, ryżem, mnóstwem warzyw i owoców. To świetny pomysł na lekki obiad – zwłaszcza w czasie letnich upałów. Sprawdź, jak przygotować to danie i zrób je razem z nami.
Poke bowl – miska pełna smaku
Poke bowl to jeden z popularnych obecnie trendów kulinarnych, który przybył do nas z Hawajów. Nazwa dania pochodzi od słowa poke, które oznacza pokrojone w kostkę i zwykle odnosi się do ryby oraz innych składników tworzących tę potrawę. W klasycznej wersji przygotowuje się to danie właśnie z dodatkiem surowej ryby, ale my mamy dla Ciebie przepis na wegańską miskę pełną pyszności. Podstawą poke bowl są ugotowany ryż, wspomniana wcześniej ryba i ulubione dodatki, jak warzywa, owoce, tofu, zioła, orzechy czy pestki. Całość uzupełnia aromatyczny sos.
Poke bowl w wegańskim wydaniu
Spróbuj naszej wegańskiej miski z ryżem, mango, awokado, czerwoną kapustą, marchewką tofu i szpinakiem. To pyszne połączenie chrupiących, słodkich oraz wytrawnych, składników, które świetnie do siebie pasują. Tak przygotowany poke bowl możesz zjeść na obiad lub kolację albo zabrać ze sobą na wynos, np. jako lunch do pracy. Smacznego!
Komentarze 0