Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewki, pietruszki oraz selera obrać i pokroić na mniejsze części.
Pora dokładnie umyć i wraz z przygotowanymi warzywami umieścić w większym garnku. Warzywa zalać wodą (tak, aby je przykryła), dodać liść laurowy i na wolnym ogniu gotować bulion.
W międzyczasie cebule oraz czosnek obrać. Cebule pokroić w piórka, czosnek w plasterki. Całość zeszklić na oliwie.
W trakcie szklenia cebule oraz czosnek doprawić kurkumą, tymiankiem oraz solą i pieprzem.
Gotowy bulion przecedzić, zostawiając marchewki i pietruszki. Do garnka dodać zeszkloną z czosnkiem cebulę (odłożyć trochę do dekoracji) oraz pokrojone w kostkę serki topione. Zupę gotować aż serki się roztopią.
W kolejnym kroku dolać wino, a całość zmiksować na gładki krem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Bagietkę pokroić na grubsze kromki, a następnie w kostkę. Na patelni rozgrzać masło i usmażyć grzanki.
Zupę cebulową udekorować zeszklonymi piórkami z cebuli. Podawać z chrupiącymi grzankami.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0