Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebula jest nie tylko doskonałym dodatkiem do rosołu czy tradycyjnej jarzynowej, ale może stanowić bazę do przygotowania pysznej kremowej zupy. Krem z cebuli to proste i szybie danie, które można serwować zarówno na co dzień, jak i podczas imprez okolicznościowych. Do przygotowania zupy - krem wystarczy baza w postaci bulionu, ziemniaki i oczywiście główny składnik - cebula. Gdy raz spróbujesz kremowej zupy cebulowej, z pewnością stanie się częstym gościem na Twoim stole.
Cebule pokrój w kostkę, zeszklij na oleju w garnku.
Krok 2
5 min
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, wrzuć do garnka.
Krok 3
20 min
Zalej wodą, dodaj kostki rosołowe. Gotuj, aż ziemniaki staną się miękkie.
Krok 4
5 min
Całość zmiksuj na gładki krem.
Krok 5
1 min
Podawaj z grzankami, krokietami, albo gotowanym jajkiem i smażoną kiełbasą.
Krok 1
z
5
Cebule pokrój w kostkę, zeszklij na oleju w garnku.
Krok 2
z
5
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, wrzuć do garnka.
Krok 3
z
5
Zalej wodą, dodaj kostki rosołowe. Gotuj, aż ziemniaki staną się miękkie.
Krok 4
z
5
Całość zmiksuj na gładki krem.
Krok 5
z
5
Podawaj z grzankami, krokietami, albo gotowanym jajkiem i smażoną kiełbasą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0