Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepis na zupę cebulową to jeden z najprostszych przepisów na wytrawną zupę – tak, wytrawną, mimo że jej głównym i podstawowym składnikiem jest właśnie cebula, która tworzy bardzo smaczną kompozycję z Zupą cebulową WINIARY, a jeszcze lepiej smakuje zrumieniona na maśle i podlana białym winem. Zupę z cebulą podajemy z grzankami serowymi – i nie tylko jesienią, kiedy potrzebujemy wzmocnić naszą odporność. To pychota na każdy dzień!
Cebule obierz, pokrój w piórka, zrumień na maśle, wlej wino, odparuj do połowy płynu.
Krok 2
15 min
Wlej 1 l wody i wsyp zawartość opakowania zupy cebulowej. Mieszając, gotuj 10-15 minut.
Krok 3
2 min
Rozlej do bulionówek, podaj z grzankami serowymi.
Krok 1
z
3
Cebule obierz, pokrój w piórka, zrumień na maśle, wlej wino, odparuj do połowy płynu.
Krok 2
z
3
Wlej 1 l wody i wsyp zawartość opakowania zupy cebulowej. Mieszając, gotuj 10-15 minut.
Krok 3
z
3
Rozlej do bulionówek, podaj z grzankami serowymi.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0