
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł




Kremowa zupa ziemniaczana przyprawiona grzybami

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Zobacz też
Zobacz Zupa krem z batatów z chipsami z szynki parmeńskiej
Zobacz Zupa krem z kabaczka, ziemniaków i chrzanu
Zobacz Sylwestrowa zupa krem z batatów z krewetkami i limonką
Zobacz Zupa z batatów z karmelizowanym porem i łososiem
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
2 minKrok 3
15 minKrok 4
10 minKrok 5
3 minKrok 6
1 min
Krok 1 z 6
Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanej oliwie w głębokim rondlu.

Krok 2 z 6
Dodajemy pokrojony w plasterki por, chwilę przesmażamy.

Krok 3 z 6
Dodajemy pokrojone w drobną kostkę ziemniaki, podlewamy wywarem drobiowym, dodajemy łyżeczkę przyprawy grzybowej, gotujemy 15 minut.

Krok 4 z 6
W tym czasie grzyby dokładnie oczyszczamy z piasku i ściółki, kroimy w plasterki, podduszamy na maśle około 10 minut na wolnym ogniu, pod koniec lekko solimy.

Krok 5 z 6
Miksujemy zupę na krem, doprawiamy solą morską i pieprzem.

Krok 6 z 6
Kremową zupę ziemniaczaną podajemy z podduszonymi na maśle grzybami, posypaną posiekaną natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0