Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Krem z zielonych warzyw i ziemniaków

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
Dodaj do CookBook

Krem z zielonych warzyw i ziemniaków

(1)
40 min
Łatwy
Przyjaciele od kuchni - Jagna Niedzielska | Przepisy WINIARY
Jagna Niedzielska winiary.pl
Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  łyżek
Bulion warzywny w słoiku WINIARY
1 
Por
75  g
Szpinak
50  g
Świeży szczaw
8 
Średniej wielkości ziemniaki
3  ząbków
Czosnek
1  pęczek
Szczypiorek
2  cienkich plasterków
Czerstwe pieczywo (chleb lub bułki)
3  łyżek
Pestki słonecznika
trochę
Olej rzepakowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
15.1 g
Wartość energetyczna
105.3 kcal
Tłuszcze
3.7 g
Białko
3.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
W ramach akcji #pomagamywgotowaniuiniemarnowaniu razem z WINIARY pokażę Wam patent na coś pysznego, szybkiego, jednogarnkowego i w dodatku wegańskiego! 
To będzie arcy zielony krem z sezonowych warzyw o genialnej, aksamitnej konsystencji. Sami zobaczcie jakie to proste!

Potrzebne będą nowalijki: por (w całości), szpinak, szczaw, młode ziemniaki, pęczek szczypioru wraz z cebulką. Do smaku - niezawodny warzywny bulion WINIARY, pestki słonecznika i kromki czerstwego pieczywa, które zblendujemy i podsmażymy na patelni. By zielona zupa mocy była równie pyszna, co efektowna, możesz udekorować ją zgrillowaną cebulką.

Uwaga, ostrzegamy. Od intensywnego koloru zupy i jej cudownego zapachu może zakręcić się w głowie i na podniebieniu. Smacznego!

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    5 min
    W garnku rozgrzej sporą ilość oleju, następnie dodaj posiekany drobno czosnek oraz pokrojonego w talarki pora, razem z zieloną jego częścią
  • Krok 2

    3 min
    Po 3-4 minutach dodaj szpinak i szczaw
  • Krok 3

    25 min
    Po 3-4 minutach dodaj 2,5-3 l wody, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz bulion WINIARY, wszystko wymieszaj i zostaw na kuchence pod przykryciem na średniej mocy kuchenki na 20-25 minut.
  • Krok 4

    2 min
    W tym czasie zblenduj chleb. Następnie na suchej patelni upraż bułkę tartą ze słonecznikiem i szczyptą soli. Odstaw bułkę ze słonecznikiem na bok.
  • Krok 5

    4 min
    Na tej samej patelni rozgrzej odrobinę oleju, następnie smaż przekrojony na pół szczypior razem z cebulkami przez 3-4 minuty, aż się zarumieni.
  • Krok 6

    1 min
    Gdy zupa skończy się gotować - zblenduj ją i podawaj z bułką tartą oraz podsmażonym szczypiorem.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa krem z kalafiora

    Zupa krem z kalafiora

    55 min Łatwy
  • Krem z buraka z kozim serem

    Krem z buraka z kozim serem

    2 godz Łatwy
  • Zupa krem z pieczonego kalafiora i ciecierzycy

    Zupa krem z pieczonego kalafiora i ciecierzycy

    1 godz 7 min Łatwy
  • Zupa krem z pora i serka topionego

    Zupa krem z pora i serka topionego

    43 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu