Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Takie pyszności nie mogą się zmarnować! Świątecznarolada z makiem zachwyci domowników także po Świętach – szczególnie jeśli zaskoczysz ich inną formą podania deseru. Zamień pozostałe ciasto na bajaderki i ponownie spraw przyjemność sobie i swoim bliskim.
Przygotowanie
30 min
Krok 1
4 min
Roladę pokrój w kostkę i wrzuć do miski.
Krok 2
2 min
Dodaj startą skórkę z pomarańczy oraz pokruszone herbatniki.
Krok 3
2 min
Całość dokładnie wymieszaj rękami.
Krok 4
15 min
Zwilżonymi dłońmi uformuj z otrzymanej masy niewielkie kulki, a następnie włóż je do lodówki na około 15 minut, żeby się schłodziły.
Krok 5
3 min
Czekoladę podziel na kawałki i roztop w kąpieli wodnej.
Krok 6
3 min
Schłodzone kulki zanurz do połowy w płynnej czekoladzie i odłóż do wystygnięcia na papier do pieczenia.
Krok 7
1 min
Zanim czekolada całkiem zastygnie posyp ciastka kolorowymi dekoracjami lub skórką z pomarańczy.
Krok 1
z
7
Roladę pokrój w kostkę i wrzuć do miski.
Krok 2
z
7
Dodaj startą skórkę z pomarańczy oraz pokruszone herbatniki.
Krok 3
z
7
Całość dokładnie wymieszaj rękami.
Krok 4
z
7
Zwilżonymi dłońmi uformuj z otrzymanej masy niewielkie kulki, a następnie włóż je do lodówki na około 15 minut, żeby się schłodziły.
Krok 5
z
7
Czekoladę podziel na kawałki i roztop w kąpieli wodnej.
Krok 6
z
7
Schłodzone kulki zanurz do połowy w płynnej czekoladzie i odłóż do wystygnięcia na papier do pieczenia.
Krok 7
z
7
Zanim czekolada całkiem zastygnie posyp ciastka kolorowymi dekoracjami lub skórką z pomarańczy.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0