
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Bajaderki z makiem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
4 minKrok 2
2 minKrok 3
2 minKrok 4
15 minKrok 5
3 minKrok 6
3 minKrok 7
1 min
Krok 1 z 7
Roladę pokrój w kostkę i wrzuć do miski.

Krok 2 z 7
Dodaj startą skórkę z pomarańczy oraz pokruszone herbatniki.

Krok 3 z 7
Całość dokładnie wymieszaj rękami.

Krok 4 z 7
Zwilżonymi dłońmi uformuj z otrzymanej masy niewielkie kulki, a następnie włóż je do lodówki na około 15 minut, żeby się schłodziły.

Krok 5 z 7
Czekoladę podziel na kawałki i roztop w kąpieli wodnej.

Krok 6 z 7
Schłodzone kulki zanurz do połowy w płynnej czekoladzie i odłóż do wystygnięcia na papier do pieczenia.

Krok 7 z 7
Zanim czekolada całkiem zastygnie posyp ciastka kolorowymi dekoracjami lub skórką z pomarańczy.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0