Pomidory faszerowane kurczakiem i warzywami
55min
Łatwy
2
łyżek
6
Pomidor duży
1
Pierś z kurczaka
100
g
Papryka czerwona
100
g
Kukurydza z puszki
0.5
Czerwona cebula
2
łyżek
Oliwa z oliwek
2
łyżek
Sok z cytryny
2
łyżek
Pietruszka
1
łyżeczka
Musztarda
trochę
Sól
trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
12.87 g
Węglowodany
13.01 g
Tłuszcze
14.16 g
Wartość energetyczna
225.56 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
55 min
Krok 1
10 min
Z każdego pomidora (powinny być dość duże i równe) zetnij wierzch, wydrąż miąższ, delikatnie oprósz solą w środku i postaw do góry dnem na papierowym ręczniku.
Krok 2
15 min
Kurczaka pokrój w kostkę i usmaż na patelni na złocisty kolor. Odstaw do wystygnięcia.
Krok 3
10 min
W międzyczasie pokrój paprykę i cebulę w kostkę. Wymieszaj w misce z kukurydzą. Dodaj resztę składników - pietruszkę, Majonez Delikatny WINIARY, musztardę i kurczaka.
Krok 4
20 min
Wymieszaj i dopraw do smaku. Faszeruj każdego pomidora. Smacznego!
Co może skrywać się pod kapeluszami dojrzałych, dużych pomidorów? Nie tylko miąższ, ale pyszna sałatka z kurczakiem, warzywami i Majonezem Delikatnym WINIARY! Apetyczne pomidory faszerowane kurczakiem i warzywami to doskonały pomysł na zaskakujące śniadanie. Złocista, podsmażona na patelni pierś z kurczaka, połączona z czerwoną cebulką, chrupiącą papryką i kukurydzą, aromatyczną pietruszką, Twoją ulubioną musztardą i sprawdzonym majonezem to doskonały farsz do pomidorów. Pomidory faszerowane kurczakiem i warzywami podawaj z chrupiącym pieczywem.
Komentarze 0