Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pomidory z Grilla

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Pomidory
1 paczka
Ser feta
1 pęczek
Szczypiorek
2 ząbków
Czosnek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Bazylia świeża
1 trochę
Oregano

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
201.21 kcal
Węglowodany
7.69 g
Białko
10.78 g
Tłuszcze
14.62 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
5 min
Umyć pomidory, odkroić wierzchnią część i pokroić w kostkę. Pomidory wydrążyć.
Krok 2
5 min
Do miseczki włożyć ser feta i rozdrobnić widelcem, dodać pokrojone w kostkę wierzchnie części pomidorów. Posiekać szczypiorek, czosnek obrać i wycisnąć. Dodać do fety. Dodać zioła i doprawić do smaku.
Krok 3
5 min
Nadziać gotową masą pomidory i każdy oddzielnie zawinąć w folię aluminiową.
Krok 4
0 min
Piec na dobrze rozgrzanym grillu ok. 20 min.
Pomidory z Grilla

Krok 1 z 4

Umyć pomidory, odkroić wierzchnią część i pokroić w kostkę. Pomidory wydrążyć.

Pomidory z Grilla

Krok 2 z 4

Do miseczki włożyć ser feta i rozdrobnić widelcem, dodać pokrojone w kostkę wierzchnie części pomidorów. Posiekać szczypiorek, czosnek obrać i wycisnąć. Dodać do fety. Dodać zioła i doprawić do smaku.

Pomidory z Grilla

Krok 3 z 4

Nadziać gotową masą pomidory i każdy oddzielnie zawinąć w folię aluminiową.

Pomidory z Grilla

Krok 4 z 4

Piec na dobrze rozgrzanym grillu ok. 20 min.

Danie idealne na wiosenny sezon grillowy. Pomidory faszerujemy serem feta, uzupełnionym o czosnek, szczypiorek i przyprawy. Tak przygotowane warzywa owijamy w folię aluminiową i pieczemy na grillu przez około 20 minut. Potrawa z pewnością nada się na letniego, rodzinnego grilla i zasmakuje całej rodzinie.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika