Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pomidory przemyć zimną wodą. Do wyparzonych słoików wrzucić ziele angielskie, pieprz, ząbek czosnku, liść laurowy, jeden goździk.
Cebulę obrać i pokroić w talarki. Układać pomidory na przemian z talarkami cebuli. Na wierzch włożyć gałązkę koperku.
Do gotującej się zalewy dodać cukier, sól oraz ocet i olej. Zalewę przestudzić. Zalać zalewą pomidory w słoikach i zakręcić.
Pasteryzować słoiki 10 min.