Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pomidory w zalewie octowej mają przyjemnie intensywny smak, a to dzięki dodatkowi cebuli, pieprzu, ziela angielskiego, liścia laurowego, czosnku, koperku i goździków. Mieszanka ta doskonale skomponuje się więc z mięsnymi daniami. Pomidory w zalewie mogą także stać się składnikiem sałatki warzywnej, zwłaszcza zimą, kiedy sezon na świeże warzywa za nami.
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Pomidory przemyć zimną wodą. Do wyparzonych słoików wrzucić ziele angielskie, pieprz, ząbek czosnku, liść laurowy, jeden goździk.
Krok 2
5 min
Cebulę obrać i pokroić w talarki. Układać pomidory na przemian z talarkami cebuli. Na wierzch włożyć gałązkę koperku.
Krok 3
10 min
Do gotującej się zalewy dodać cukier, sól oraz ocet i olej. Zalewę przestudzić. Zalać zalewą pomidory w słoikach i zakręcić.
Krok 4
10 min
Pasteryzować słoiki 10 min.
Krok 1
z
4
Pomidory przemyć zimną wodą. Do wyparzonych słoików wrzucić ziele angielskie, pieprz, ząbek czosnku, liść laurowy, jeden goździk.
Krok 2
z
4
Cebulę obrać i pokroić w talarki. Układać pomidory na przemian z talarkami cebuli. Na wierzch włożyć gałązkę koperku.
Krok 3
z
4
Do gotującej się zalewy dodać cukier, sól oraz ocet i olej. Zalewę przestudzić. Zalać zalewą pomidory w słoikach i zakręcić.
Krok 4
z
4
Pasteryzować słoiki 10 min.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0