Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Latem na naszym stole zdecydowanie króluje pomidor. Ten czerwony, ale też zielony, żółty, różowe, pomarańczowe, wszelkiej maści...
Pokażemy Wam fajny sposób na niecodzienną kanapkę z grillowanymi pomidorami i dressingiem na bazie lekkiego majonezu.
Przygotowanie
30 min
Krok 1
10 min
Pieczywo kroimy na duże kromki i smarujemy pesto (jeśli jest za gęste rozrzedzamy je z oliwą). Następnie kromki grillujemy z obu stron aż będą chrupkie.
Krok 2
10 min
Pomidory kroimy na dosyć grube plastry. Skrapiamy oliwą z oliwek i doprawiamy solą i pieprzem. Patelnie grillową mocno rozgrzewamy i dodatkowo smarujemy oliwą z oliwek. Układamy pomidory i krótko smażymy z obu stron tak aby zdążyły się zarumienić ale się nie rozpadły
Krok 3
5 min
Czosnek rozetrzyj lub przeciśnij przez praskę. Dodaj do majonezu z posiekanymi ziołami (lub pesto). Całość dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
5 min
Grzankę posmaruj majonezem. Dodaj pomidory, kawałki sera oraz świeże zioła.
Krok 1
z
4
Pieczywo kroimy na duże kromki i smarujemy pesto (jeśli jest za gęste rozrzedzamy je z oliwą). Następnie kromki grillujemy z obu stron aż będą chrupkie.
Krok 2
z
4
Pomidory kroimy na dosyć grube plastry. Skrapiamy oliwą z oliwek i doprawiamy solą i pieprzem. Patelnie grillową mocno rozgrzewamy i dodatkowo smarujemy oliwą z oliwek. Układamy pomidory i krótko smażymy z obu stron tak aby zdążyły się zarumienić ale się nie rozpadły
Krok 3
z
4
Czosnek rozetrzyj lub przeciśnij przez praskę. Dodaj do majonezu z posiekanymi ziołami (lub pesto). Całość dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
z
4
Grzankę posmaruj majonezem. Dodaj pomidory, kawałki sera oraz świeże zioła.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0