Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dekoracyjna przekąska, ale także pomysł na świetne śniadanie: świeże, duże pomidory nadziewane sałatką kuskus z szynką konserwową, chrupiącą papryką, szczypiorkiem, cebulką i sprawdzonym majonezem! Pomidory faszerowane sałatką kuskus możesz podawać jako przystawkę, ale też jako główny posiłek z chrupiącym pieczywem posmarowanym masłem lub ulubionym serkiem. Pomidory faszerowane kuskusem przygotujesz szybko (kuskus tylko zalewasz wrzątkiem)… i może zjesz ze smakiem jeszcze szybciej! ;)
Przygotowanie
33 min
Krok 1
5 min
Kuskus przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
Krok 2
5 min
Paprykę i szynkę pokrój w kostkę.
Krok 3
5 min
Następnie posiekaj cebulę ze szczypiorkiem i czosnek.
Krok 4
10 min
W każdym pomidorze (powinny być dość duże i równe) zetnij wierzch, wydrąż miąższ, delikatnie oprósz solą w środku.
Krok 5
5 min
Kuskus, paprykę, szynkę, cebulę i czosnek wymieszaj z Majonezem, dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
3 min
Sałatką napełnij pomidory. Podawaj ze świeżym pieczywem, udekorowane natką pietruszki.
Krok 1
z
6
Kuskus przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
Krok 2
z
6
Paprykę i szynkę pokrój w kostkę.
Krok 3
z
6
Następnie posiekaj cebulę ze szczypiorkiem i czosnek.
Krok 4
z
6
W każdym pomidorze (powinny być dość duże i równe) zetnij wierzch, wydrąż miąższ, delikatnie oprósz solą w środku.
Krok 5
z
6
Kuskus, paprykę, szynkę, cebulę i czosnek wymieszaj z Majonezem, dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
z
6
Sałatką napełnij pomidory. Podawaj ze świeżym pieczywem, udekorowane natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0