Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Klasyczna sałatka, która będzie stanowić ukoronowanie dania głównego. Atutem tego przepisu jest specjalne dostosowanie go tak, żeby można było przechować sałatkę w słoikach przez długi czas, dzięki czemu będziemy mogli jej skosztować na przykład zimą, kiedy trudno o świeże warzywa. Smacznego!
Przygotowanie
90 min
Krok 1
5 min
Ogórki obrać i pokroić w plastry.
Krok 2
10 min
Paprykę pokroić w paseczki. Seler pokroić w cienkie paseczki. Cebulę pokroić w cienkie plasterki. Zalać szklankami wody i wsypać 1 szklankę soli (ok. 300 g), wymieszać.
Krok 3
60 min
Odstawić na 1 godzinę.
Krok 4
10 min
Po godzinie odcedzić, składniki zalewy zagotować i wystudzić. Wystudzoną zalewą zalać sałatkę, wymieszać i dodać do słoików.
Krok 5
5 min
Gotować słoiki od 3 do 5 minut. Smacznego!
Krok 1
z
5
Ogórki obrać i pokroić w plastry.
Krok 2
z
5
Paprykę pokroić w paseczki. Seler pokroić w cienkie paseczki. Cebulę pokroić w cienkie plasterki. Zalać szklankami wody i wsypać 1 szklankę soli (ok. 300 g), wymieszać.
Krok 3
z
5
Odstawić na 1 godzinę.
Krok 4
z
5
Po godzinie odcedzić, składniki zalewy zagotować i wystudzić. Wystudzoną zalewą zalać sałatkę, wymieszać i dodać do słoików.
Krok 5
z
5
Gotować słoiki od 3 do 5 minut. Smacznego!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0