Warzywna sałatka do słoików na zimę
90min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
34.01 g
Węglowodany
854.09 g
Tłuszcze
7.24 g
Wartość energetyczna
3532.63 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
90 min
Krok 1
5 min
Ogórki obrać i pokroić w plastry.
Krok 2
10 min
Paprykę pokroić w paseczki. Seler pokroić w cienkie paseczki. Cebulę pokroić w cienkie plasterki. Zalać szklankami wody i wsypać 1 szklankę soli (ok. 300 g), wymieszać.
Krok 3
60 min
Odstawić na 1 godzinę.
Krok 4
10 min
Po godzinie odcedzić, składniki zalewy zagotować i wystudzić. Wystudzoną zalewą zalać sałatkę, wymieszać i dodać do słoików.
Krok 5
5 min
Gotować słoiki od 3 do 5 minut. Smacznego!
Klasyczna sałatka, która będzie stanowić ukoronowanie dania głównego. Atutem tego przepisu jest specjalne dostosowanie go tak, żeby można było przechować sałatkę w słoikach przez długi czas, dzięki czemu będziemy mogli jej skosztować na przykład zimą, kiedy trudno o świeże warzywa. Smacznego!
Komentarze 0