Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ugotuj ryż.
Filety pokrój w kostkę, podsmaż na oleju, dopraw solą, pieprzem, curry i gałką.
Cebulę obierz, paprykę umyj i oczyść z gniazd nasiennych.
Cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Brokuł pokrój na kawałki. Dodaj do mięsa, zeszklij.
Rosół rozpuść w 0,5 szklanki gorącej wody i wlej do warzyw. Duś przez 5 minut.
Dodaj ryż, wymieszaj i przełóż do wysmarowanego masłem naczynia do zapiekania.
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.
Jajko połącz ze śmietaną, serem oraz czosnkiem. Zalej zapiekankę.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz 30 minut.
Kamila