Kaszotto buraczkowe z fetą i orzechami włoskimi
25min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
6.64 g
Węglowodany
11.91 g
Tłuszcze
18.59 g
Wartość energetyczna
235.96 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
20 min
Wlej do garnka 900 ml zimnej wody, dodaj kaszę i zagotuj. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 20 min, od czasu do czasu mieszając.
Krok 2
7 min
Dodaj zawartość saszetki z sosem, dobrze wymieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 5 min, od czasu do czasu mieszając.
Krok 3
3 min
Zdejmij garnek z ognia, dodaj 20 g miękkiego masła, wymieszaj i odstaw pod przykryciem na 5 min.
Krok 4
5 min
Podawaj kaszotto posypane fetą, pokruszonymi orzechami i listkami mięty.
Kaszotto buraczkowe z fetą i orzechami włoskimi może być wspaniałym uzupełnieniem wielkanocnego obiadu. Przygotowanie całego dania jest bardzo proste, ponieważ wystarczy, że ugotujesz bazę – Kaszotto Buraczkowe oraz pokruszysz i posiekasz dodatki: ser feta i orzechy włoskie. Całość możesz udekorować liskiem mięty, która doda wspaniałego aromatu.
Komentarze 0