Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kaszotto buraczkowe z fetą i orzechami włoskimi

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
4 4 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Kaszotto Buraczkowe WINIARY
50 g
Orzechy włoskie
100 g
Ser feta
1 trochę
Mięta
20 g
Masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
18.59 g
Wartość energetyczna
235.96 kcal
Białko
6.64 g
Węglowodany
11.91 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
20 min
Wlej do garnka 900 ml zimnej wody, dodaj kaszę i zagotuj. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 20 min, od czasu do czasu mieszając.
Krok 2
7 min
Dodaj zawartość saszetki z sosem, dobrze wymieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 5 min, od czasu do czasu mieszając.
Krok 3
3 min
Zdejmij garnek z ognia, dodaj 20 g miękkiego masła, wymieszaj i odstaw pod przykryciem na 5 min.
Krok 4
5 min
Podawaj kaszotto posypane fetą, pokruszonymi orzechami i listkami mięty.
Kaszotto buraczkowe z fetą i orzechami włoskimi

Krok 1 z 4

Wlej do garnka 900 ml zimnej wody, dodaj kaszę i zagotuj. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 20 min, od czasu do czasu mieszając.

Kaszotto buraczkowe z fetą i orzechami włoskimi

Krok 2 z 4

Dodaj zawartość saszetki z sosem, dobrze wymieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 5 min, od czasu do czasu mieszając.

Kaszotto buraczkowe z fetą i orzechami włoskimi

Krok 3 z 4

Zdejmij garnek z ognia, dodaj 20 g miękkiego masła, wymieszaj i odstaw pod przykryciem na 5 min.

Kaszotto buraczkowe z fetą i orzechami włoskimi

Krok 4 z 4

Podawaj kaszotto posypane fetą, pokruszonymi orzechami i listkami mięty.

Kaszotto buraczkowe z fetą i orzechami włoskimi może być wspaniałym uzupełnieniem wielkanocnego obiadu. Przygotowanie całego dania jest bardzo proste, ponieważ wystarczy, że ugotujesz bazę – Kaszotto Buraczkowe oraz pokruszysz i posiekasz dodatki: ser feta i orzechy włoskie. Całość możesz udekorować liskiem mięty, która doda wspaniałego aromatu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika