Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kaszotto z kurczakiem i papryką

0
38 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Filet z kurczaka
3 łyżek
Olej
1 
Papryka czerwona
1 szklanka
Mąka gryczana
1 
Cebula
1 ząbek
Czosnek
1 łyżka
Masło
50 g
Parmezan
2 łyżek
Natka pietruszki
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sól
1 trochę
Chili

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
22 g
Białko
30.96 g
Wartość energetyczna
434.67 kcal
Węglowodany
28.81 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

38 min
Krok 1
2 min
Kostki Mięsne rozpuść w 500 ml wrzącej wody.
Krok 2
5 min
Filety i paprykę pokrój w kostkę. Mięso dopraw papryką, solą i pieprzem.
Krok 3
10 min
Rozgrzej olej (2 łyżki), podsmaż mięso, dodaj paprykę, przesmaż razem.
Krok 4
5 min
Cebulę i czosnek pokrój bardzo drobno.
Krok 5
15 min
Cebulę zeszklij na pozostałym oleju, dodaj czosnek. Wsyp kaszę i razem przesmaż, podlewaj stopniowo bulionem, mieszaj. Gdy kasza będzie lekko twarda połącz z mięsem i papryką. Dodaj masło i parmezan, wymieszaj. Danie powinno być lekko płynne. Porcję kaszotto posyp natką pietruszki.
Krok 6
1 min
Podaj zaraz po przygotowaniu.
Kaszotto z kurczakiem i papryką

Krok 1 z 6

Kostki Mięsne rozpuść w 500 ml wrzącej wody.

Kaszotto z kurczakiem i papryką

Krok 2 z 6

Filety i paprykę pokrój w kostkę. Mięso dopraw papryką, solą i pieprzem.

Kaszotto z kurczakiem i papryką

Krok 3 z 6

Rozgrzej olej (2 łyżki), podsmaż mięso, dodaj paprykę, przesmaż razem.

Kaszotto z kurczakiem i papryką

Krok 4 z 6

Cebulę i czosnek pokrój bardzo drobno.

Kaszotto z kurczakiem i papryką

Krok 5 z 6

Cebulę zeszklij na pozostałym oleju, dodaj czosnek. Wsyp kaszę i razem przesmaż, podlewaj stopniowo bulionem, mieszaj. Gdy kasza będzie lekko twarda połącz z mięsem i papryką. Dodaj masło i parmezan, wymieszaj. Danie powinno być lekko płynne. Porcję kaszotto posyp natką pietruszki.

Kaszotto z kurczakiem i papryką

Krok 6 z 6

Podaj zaraz po przygotowaniu.

Masz ochotę na ciekawy obiad, z wykorzystaniem kaszy? Polecamy Kaszotto z kurczakiem i papryką, które podbije serca Twoich wszystkich domowników! Kostka Mięsna WINIARY nada Twojemu daniu wspaniałego aromatu, a starty ser parmezan sprawi, że danie będzie wyraziste w smaku. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika