Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na patelnię wlej warstwę wody ok 3-4 cm. Dodaj połówki cytryny, liść laurowy, 2 gałązki tymianku, lekko zgnieciony czosnek, sól i pieprz. Doprowadź wodę do wrzenia i do w/w składników dołóż piersi z kurczaka.
Gotuj przez 5 minut na średnim ogniu i odstaw patelnię z piersiami kurczaka na 10 min.
Po tym czasie wyciągnij mięso, poszarp je na kawałki i przełóż do miski. Dopraw jeszcze solą i pieprzem do smaku. Wymieszaj z łyżką oliwy z oliwek. Odstaw.
Posiekaj drobno listki natki pietruszki, zetrzyj skórki cytryny i ząbek czosnku, wymieszaj te składniki z oliwą z oliwek. Pokrój cienkie plasterki sera grana padano za pomocą obieraczki do warzyw.
Ugotuj kaszotto borowikowe wg instrukcji podanej na opakowaniu. Przełóż na talerz, ułóż kawałki rwanego kurczaka, łyżkę gremolaty i kilka pasków sera grana padano.