Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kaszotto buraczkowe z dodatkiem wędzonego pstrąga
Dodaj do CookBook

Kaszotto buraczkowe z dodatkiem wędzonego pstrąga

(0)
45 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Kaszotto Buraczkowe WINIARY
20  g
Masło
2  płaskich łyżek
Ser grana padano
trochę
Sok z cytryny
trochę
Sól
1 
Wędzony pstrąg
1  opakowanie
Jogurt naturalny
1 
Chrzan tarty
1 
Cytryna
1  pęczek
Szczypiorek
trochę
Pieprz czarny
trochę
Oliwa z oliwek
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
13.7 g
Wartość energetyczna
140.8 kcal
Tłuszcze
8.2 g
Białko
3.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kaszotto buraczkowe z dodatkiem wędzonego pstrąga to propozycja na pyszne wielkanocne danie. Bazą dla całej potrawy jest Kaszotto Buraczkowe, które wzbogacisz dodatkiem aromatycznej ryby oraz sosu jogurtowo-chrzanowego. Smakowite połączenie buraka, wędzonego pstrąga i sosu chrzanowego na pewno posmakuje wielkanocnym biesiadnikom.

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    10 min
    Zetrzyj chrzan do miski. Pokrop go cytryną. Wymieszaj z jogurtem i dopraw solą do smaku.
  • Krok 2

    10 min
    Posiekaj drobno szczypiorek. Wytnij filety z pstrąga i oczyść je z ości, a następnie podziel filety na małe kawałeczki.
  • Krok 3

    20 min
    Ugotuj Kaszotto według instrukcji podanej na opakowaniu. Dodaj masło, 2 łyżki startego sera grana padano i kilka kropli cytryny do smaku. Dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 4

    5 min
    Serwuj Kaszotto na płaskim talerzu. Na kaszy ułóż kilka kawałków wędzonej ryby oraz łyżkę jogurtu z chrzanem, zetrzyj skórkę z cytryny bezpośrednio nad talerzem. Posyp szczypiorkiem i skrop oliwą/olejem.
Kaszotto buraczkowe z dodatkiem wędzonego pstrąga

Krok 1 z 4

Zetrzyj chrzan do miski. Pokrop go cytryną. Wymieszaj z jogurtem i dopraw solą do smaku.

Kaszotto buraczkowe z dodatkiem wędzonego pstrąga

Krok 2 z 4

Posiekaj drobno szczypiorek. Wytnij filety z pstrąga i oczyść je z ości, a następnie podziel filety na małe kawałeczki.

Kaszotto buraczkowe z dodatkiem wędzonego pstrąga

Krok 3 z 4

Ugotuj Kaszotto według instrukcji podanej na opakowaniu. Dodaj masło, 2 łyżki startego sera grana padano i kilka kropli cytryny do smaku. Dopraw solą i pieprzem.

Kaszotto buraczkowe z dodatkiem wędzonego pstrąga

Krok 4 z 4

Serwuj Kaszotto na płaskim talerzu. Na kaszy ułóż kilka kawałków wędzonej ryby oraz łyżkę jogurtu z chrzanem, zetrzyj skórkę z cytryny bezpośrednio nad talerzem. Posyp szczypiorkiem i skrop oliwą/olejem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Danie główne
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka tabbouleh z Kaszotto

    Sałatka tabbouleh z Kaszotto

    46 min Łatwy
  • Kaszotto z kurczakiem i papryką

    Kaszotto z kurczakiem i papryką

    38 min Łatwy
  • Kaszotto borowikowe z dynią i kolorowymi marchewkami

    Kaszotto borowikowe z dynią i kolorowymi marchewkami

    40 min Łatwy
  • Kaszotto buraczkowe z fetą i orzechami włoskimi

    Kaszotto buraczkowe z fetą i orzechami włoskimi

    25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu