Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schabowe roladki z serem i papryką konserwową

0
51 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
1 kostka
Kostka do smaku drobiowa
1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
4 plastrów
Schab bez kości
1 trochę
Pieprz
4 plastrów
Ser żółty
4 plastrów
Papryka konserwowa czerwona
3 łyżek
Olej
4 
Liść laurowy
5 kulek
Ziele angielskie
2 łyżek
Mąka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
16.25 g
Białko
17.45 g
Wartość energetyczna
237.28 kcal
Węglowodany
6.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

51 min
Krok 1
5 min
Umyte plastry schabu cienko rozbić.
Krok 2
3 min
Oprószyć do smaku przyprawami.
Krok 3
2 min
Na każdym kawałku mięsa ułożyć plaster sera.
Krok 4
1 min
Paprykę pokroić w paseczki, ułożyć na serze.
Krok 5
5 min
Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami.
Krok 6
2 min
Na patelni ułożyć mięso.
Krok 7
15 min
Obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju.
Krok 8
3 min
Podlać wodą.
Krok 9
10 min
Dodać liście laurowe, ziele angielskie i kostkę drobiową. Dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 10
5 min
Mąkę wymieszać z 1/3 szklanki zimnej wody. Wlać do sosu, zagotować. Doprawić do smaku i podawać.
Schabowe roladki z serem i papryką konserwową

Krok 1 z 10

Umyte plastry schabu cienko rozbić.

Schabowe roladki z serem i papryką konserwową

Krok 2 z 10

Oprószyć do smaku przyprawami.

Schabowe roladki z serem i papryką konserwową

Krok 3 z 10

Na każdym kawałku mięsa ułożyć plaster sera.

Schabowe roladki z serem i papryką konserwową

Krok 4 z 10

Paprykę pokroić w paseczki, ułożyć na serze.

Schabowe roladki z serem i papryką konserwową

Krok 5 z 10

Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami.

Schabowe roladki z serem i papryką konserwową

Krok 6 z 10

Na patelni ułożyć mięso.

Schabowe roladki z serem i papryką konserwową

Krok 7 z 10

Obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju.

Schabowe roladki z serem i papryką konserwową

Krok 8 z 10

Podlać wodą.

Schabowe roladki z serem i papryką konserwową

Krok 9 z 10

Dodać liście laurowe, ziele angielskie i kostkę drobiową. Dusić pod przykryciem do miękkości.

Schabowe roladki z serem i papryką konserwową

Krok 10 z 10

Mąkę wymieszać z 1/3 szklanki zimnej wody. Wlać do sosu, zagotować. Doprawić do smaku i podawać.

Schabowe roladki nadziewane serem i papryką konserwową to pyszne danie, które wręcz rozpływa się w ustach. Smak schabu w połączeniu z roztopionym serem robi ogromne wrażenie na każdym smakoszu. Dodajmy przyprawę Jarzynka WINIARY, która podkreśli smak papryki i wydobędzie z niej to, co najlepsze. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika