Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Smażona wieprzowina z zielonym groszkiem i makaronem

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
Dodaj do CookBook

Smażona wieprzowina z zielonym groszkiem i makaronem

(0)
30 min
Łatwy
Kup składniki
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
200  g
Kawałek wieprzowiny - schab, szynka, polędwiczka Zobacz naszą wskazówkę
2  łyżek
Sos pieczeniowy ciemny w słoiku WINIARY
0.5  szklanka
Zielony groszek mrożony lub z puszki
300  g
Makaron rurki
200  ml
Bulion lub woda
1 
Marchewka
1 
Cebula
2  ząbków
Czosnek
trochę
Sól i pieprz do smaku
25  g
Posiekana natka pietruszki
1 
Papryczka chill (opcjonalnie)
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
125.4 g
Wartość energetyczna
729.1 kcal
Tłuszcze
8.1 g
Białko
48.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Dania z sosem to nasz największy sprzymierzeniec w gotowaniu zero waste. Wystarczy odrobina inwencji i nawet przypadkowe składniki zmieniają się w smakowite danie. Tym razem punktem wyjścia był schab wieprzowy, który został z poprzedniego obiadu i zbieranina warzyw z dna lodówki. Przecież nie mogły się tak po prostu zmarnować!

Sos pieczeniowy ciemny WINIARY, dodany do makaronu, połączył wszystko w całość i powstała smakowita propozycja obiadu lub sycącej kolacji. Kolorowe, różnorodne składniki, głęboki smak i aksamitna konsystencja sosu... Tego dania nie sposób opisać, trzeba spróbować!

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    6 min
    Cebulę pokrój w piórka. Czosnek i paprykę chili posiekaj. Marchewkę obierz i pokrój w półplasterki. Mięso pokrój w kostkę.
  • Krok 2

    10 min
    Na patelnię wrzuć cebulę i smaż aż zmięknie. Dodaj mięso, czosnek i chili i smaż chwilę aż mięso zacznie się rumienić. Dodaj marchewkę i zielony groszek i smaż całość jeszcze chwilę.
  • Krok 3

    8 min
    W międzyczasie ugotuj makaron al’dente wg instrukcji na opakowaniu.
  • Krok 4

    5 min
    Do składników na patelni wlej wodę lub bulion i dodaj sos pieczeniowy WINIARY. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj chwilę aż sos nabierze aksamitnej konsystencji.
  • Krok 5

    1 min
    Na końcu całość dopraw solą oraz pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki.
Smażona wieprzowina z zielonym groszkiem i makaronem

Krok 1 z 5

Cebulę pokrój w piórka. Czosnek i paprykę chili posiekaj. Marchewkę obierz i pokrój w półplasterki. Mięso pokrój w kostkę.

Smażona wieprzowina z zielonym groszkiem i makaronem

Krok 2 z 5

Na patelnię wrzuć cebulę i smaż aż zmięknie. Dodaj mięso, czosnek i chili i smaż chwilę aż mięso zacznie się rumienić. Dodaj marchewkę i zielony groszek i smaż całość jeszcze chwilę.

Smażona wieprzowina z zielonym groszkiem i makaronem

Krok 3 z 5

W międzyczasie ugotuj makaron al’dente wg instrukcji na opakowaniu.

Smażona wieprzowina z zielonym groszkiem i makaronem

Krok 4 z 5

Do składników na patelni wlej wodę lub bulion i dodaj sos pieczeniowy WINIARY. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj chwilę aż sos nabierze aksamitnej konsystencji.

Smażona wieprzowina z zielonym groszkiem i makaronem

Krok 5 z 5

Na końcu całość dopraw solą oraz pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Karnawał
  • Kuchnia azjatycka
  • Kuchnia chińska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Młoda kapusta z bułką smażoną

    Młoda kapusta z bułką smażoną

    24 min Łatwy
  • Mortadela smażona z pomidorem, cebulką i serem

    Mortadela smażona z pomidorem, cebulką i serem

    46 min Łatwy
  • Mortadela smażona w panierce

    Mortadela smażona w panierce

    27 min Łatwy
  • Makaron z twarogiem, boczkiem i smażoną cebulą

    Makaron z twarogiem, boczkiem i smażoną cebulą

    19 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu