Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Smażona karkówka sztuka mięsa

0
52 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 łyżeczek
Słodka papryka
1 łyżka
Majeranek
2 łyżeczek
Pieprz czarny
2 łyżeczek
Sól
2 łyżeczek
Czosnek mielony
1500 g
Karkówka
1 
Cebula

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
47.52 g
Węglowodany
3.75 g
Tłuszcze
14.54 g
Wartość energetyczna
346.69 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

52 min
Krok 1
5 min
W miseczkce przygotowujemy posypkę z wymienionych przypraw oprócz majeranku.
Krok 2
5 min
Sztukę mięsa płuczemy i osuszamy. Obsypujemy przyprawami (na końcu dodajemy majeranek).
Krok 3
15 min
Karkówkę smażymy (np. na margarynie). Gdy się rozpuści, układamy mięso.
Krok 4
5 min
Podczas gdy mięso się smaży, możemy pokroić cebulkę (opcjonalnie).
Krok 5
10 min
Podsmażamy karkówkę dobrze z każdej strony. Dodajemy cebulę.
Krok 6
10 min
Dolewamy ciepłą wodę i dusimy pod przykryciem od czasu do czasu sprawdzając.
Krok 7
1 min
Po usmażeniu wyjmujemy z garnka. W garnku zostanie nam tłuszczyk, więc można z niego zrobić sosik.
Krok 8
1 min
Mięso kroimy na mniejsze kawałki, według uznania.
Smażona karkówka sztuka mięsa

Krok 1 z 8

W miseczkce przygotowujemy posypkę z wymienionych przypraw oprócz majeranku.

Smażona karkówka sztuka mięsa

Krok 2 z 8

Sztukę mięsa płuczemy i osuszamy. Obsypujemy przyprawami (na końcu dodajemy majeranek).

Smażona karkówka sztuka mięsa

Krok 3 z 8

Karkówkę smażymy (np. na margarynie). Gdy się rozpuści, układamy mięso.

Smażona karkówka sztuka mięsa

Krok 4 z 8

Podczas gdy mięso się smaży, możemy pokroić cebulkę (opcjonalnie).

Smażona karkówka sztuka mięsa

Krok 5 z 8

Podsmażamy karkówkę dobrze z każdej strony. Dodajemy cebulę.

Smażona karkówka sztuka mięsa

Krok 6 z 8

Dolewamy ciepłą wodę i dusimy pod przykryciem od czasu do czasu sprawdzając.

Smażona karkówka sztuka mięsa

Krok 7 z 8

Po usmażeniu wyjmujemy z garnka. W garnku zostanie nam tłuszczyk, więc można z niego zrobić sosik.

Smażona karkówka sztuka mięsa

Krok 8 z 8

Mięso kroimy na mniejsze kawałki, według uznania.

Smażona karkówka to na pewno świetny pomysł na główne danie obiadowe. Karkówkę wystarczy natrzeć przyprawami i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Gdy mięsko już się pięknie zrumieni, można dodać cebulkę i ciepłą wodę. W ten sposób dusić aż do miękkości a w międzyczasie przygotować ulubione dodatki. Gdy cały dom przeniknie smakowitym aromatem smażonej karkówki to już czas, aby serwować pożywne danie na porcje.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika