Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W miseczkce przygotowujemy posypkę z wymienionych przypraw oprócz majeranku.
Sztukę mięsa płuczemy i osuszamy. Obsypujemy przyprawami (na końcu dodajemy majeranek).
Karkówkę smażymy (np. na margarynie). Gdy się rozpuści, układamy mięso.
Podczas gdy mięso się smaży, możemy pokroić cebulkę (opcjonalnie).
Podsmażamy karkówkę dobrze z każdej strony. Dodajemy cebulę.
Dolewamy ciepłą wodę i dusimy pod przykryciem od czasu do czasu sprawdzając.
Po usmażeniu wyjmujemy z garnka. W garnku zostanie nam tłuszczyk, więc można z niego zrobić sosik.
Mięso kroimy na mniejsze kawałki, według uznania.