Fasolka szparagowa smażona
38min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
9.52 g
Węglowodany
47.13 g
Tłuszcze
23 g
Wartość energetyczna
423.76 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
38 min
Krok 1
10 min
Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie.
Krok 2
3 min
Odcedzamy i wkładamy na patelnię na gaz i wlewamy olej.
Krok 3
5 min
Jak już będzie gorący, wtedy kładziemy fasolkę i podsmażamy około 5 minut.
Krok 4
20 min
Teraz posypujemy fasolkę bułką tartą i podsmażamy jakieś 15 -20 minut.
Sezon na fasolkę szparagową wypada w okresie lata, wtedy najlepiej skorzystać z przepisu i wykonać soczystą fasolkę szparagową smażoną na gorącym tłuszczu z dodatkiem tartej bułki. Jest to wspaniały dodatek do sadzonego jajka na gorących ziemniaczkach. Mniam, pycha!
Komentarze 0