Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wieprzowina w sosie z fasolką szparagową

0
45min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest RENIZ
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  kg
Bochenek z grilla, wieprzowina, wołowina
2 
Marchewka
3  płaskich łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 
Cebula
5  kawałków
Pieprz czarny
5  kawałków
Ziele angielskie mielone
3  płaskich łyżek
Masło
150  ml
Kwaśna śmietana
30  porcji
Fasolka szparagowa zielona
trochę
Sól
1  liść
Liść laurowy
2  łyżeczek
Słodka papryka
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
5 min
Mięso wieprzowe pokroić w kostkę, obtoczyć w mące, następnie usmażyć w rondlu na maśle.
Krok 2
5 min
Następnie dodać pokrojoną cebulę, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, szczyptę soli i pokrojoną w plastry marchew.
Krok 3
0 min
Wlać około 150ml wody i połowę śmietany, dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 4
5 min
10 minut przed zakończeniem gotowania do rondla dolać resztę śmietany wymieszaną z mielona papryką i wsypać fasolkę szparagową.
Wieprzowina w sosie z fasolką szparagową

Krok 1 z 4

Mięso wieprzowe pokroić w kostkę, obtoczyć w mące, następnie usmażyć w rondlu na maśle.

Wieprzowina w sosie z fasolką szparagową

Krok 2 z 4

Następnie dodać pokrojoną cebulę, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, szczyptę soli i pokrojoną w plastry marchew.

Wieprzowina w sosie z fasolką szparagową

Krok 3 z 4

Wlać około 150ml wody i połowę śmietany, dusić pod przykryciem do miękkości.

Wieprzowina w sosie z fasolką szparagową

Krok 4 z 4

10 minut przed zakończeniem gotowania do rondla dolać resztę śmietany wymieszaną z mielona papryką i wsypać fasolkę szparagową.

Wieprzowina w sosie z fasolką szparagową to świetna alternatywa dla tradycyjnego gulaszu. Zobacz, jak serwować wieprzowinę, by apetycznie prezentowała się na Twoim stole. Potrawę dopraw Przyprawą w płynie MAGGI, dzięki której będzie ono jeszcze bardziej wyraziste w smaku.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha