Wieprzowina w sosie z fasolką szparagową
45min
Łatwy
1 kg
Bochenek z grilla, wieprzowina, wołowina
2
Marchewka
3 płaskich łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
2
Cebula
5 kawałków
Pieprz czarny
5 kawałków
Ziele angielskie mielone
3 płaskich łyżek
Masło
150 ml
Kwaśna śmietana
30 porcji
Fasolka szparagowa zielona
1 trochę
Sól
1 liść
Liść laurowy
2 łyżeczek
Słodka papryka
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
45 min
Krok 1
5 min
Mięso wieprzowe pokroić w kostkę, obtoczyć w mące, następnie usmażyć w rondlu na maśle.
Krok 2
5 min
Następnie dodać pokrojoną cebulę, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, szczyptę soli i pokrojoną w plastry marchew.
Krok 3
0 min
Wlać około 150ml wody i połowę śmietany, dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 4
5 min
10 minut przed zakończeniem gotowania do rondla dolać resztę śmietany wymieszaną z mielona papryką i wsypać fasolkę szparagową.
Wieprzowina w sosie z fasolką szparagową to świetna alternatywa dla tradycyjnego gulaszu. Zobacz, jak serwować wieprzowinę, by apetycznie prezentowała się na Twoim stole. Potrawę dopraw Przyprawą w płynie MAGGI, dzięki której będzie ono jeszcze bardziej wyraziste w smaku.
Komentarze 0