Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku wg instrukcji na opakowaniu.
Cebulę pokój w kostkę.
Boczek pokrój w paski i usmaż na patelni aż stanie się rumiany i chrupiący. W połowie smażenia dodaj cebulę i smaż aż zmięknie i się zarumieni.
Natkę pietruszki drobno posiekaj.
Na ugotowany, jeszcze ciepły makaron pokrusz biały ser. Posyp porcją smażonej cebuli z boczkiem oraz solidną porcją mielonego pieprzu. Całość posyp posiekaną natką pietruszki.
Paweł