Smażony makaron
87min
Łatwy
25 dag
Makaron spaghetti
1
Pierś Z Kurczaka
2 łyżeczek
Mąka ziemniaczana
15 dag
Pieczarki
10 dag
Fasolka szparagowa zielona
1 szklanka
1 łyżeczka
Sos sojowy
1 trochę
Sól
1 łyżka
Szczypiorek
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
90.16 g
Węglowodany
229.6 g
Tłuszcze
26.35 g
Wartość energetyczna
1610.27 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
87 min
Krok 1
10 min
Makaron należy ugotować według przepisu na opakowaniu i odstawić do wystygnięcia.
Krok 2
24 min
Filety drobiowe płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso, następnie oprószamy je mąką ziemniaczaną i kontynuujemy smażenie
Krok 3
15 min
Pieczarki myjemy i kroimy na pół, a następnie w plasterki. Dodajemy pieczarki i smażymy aż do momentu gdy odparują nadmiar wody.
Krok 4
1 min
Opłukaną fasolkę wkładamy na patelnię, całość zalewamy bulionem, dodajemy sos sojowy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 5
25 min
Dusimy pod przykryciem aż wszystkie składniki będą miękkie. Kiedy sos będzie gotowy przystępujemy do smażenia spaghetti; ugotowany wcześniej makaron należy wyłożyć na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju i przygnieść na przykład talerzem, by uformować coś w rodzaju makaronowego naleśnika.
Krok 6
10 min
Makaron smażymy na rumiano z obu stron, powinien być chrupiący. Makaron dzielimy na dwie porcje i wykładamy na talerze, każdą z nich polewamy gorącym sosem.
Krok 7
2 min
Danie posypujemy posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Jeśli lubisz makaronowe dania, ale znudziło Ci się już tradycyjne spaghetti, wypróbuj przepis na smażony makaron! To pyszne i sycące danie z filetem z piersi kurczaka, pieczarkami i fasolką szparagową. Jego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, a efekt jest naprawdę smakowity i chrupiący. Cały sekret dania tkwi w tym, aby ugotowany wcześniej makaron uformować na patelni w makaronowy naleśnik i w takiej formie go usmażyć. Oczywiście na chrupiąco!
Komentarze 0