Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Smażony makaron

(0)
1 godz 27 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest egret
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

25  dag
Makaron spaghetti
1 
Pierś Z Kurczaka
2  łyżeczek
Mąka ziemniaczana
15  dag
Pieczarki
10  dag
Fasolka szparagowa zielona
1  łyżeczka
Sos sojowy
trochę
Sól
1  łyżka
Szczypiorek
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
90.16 g
Węglowodany
229.6 g
Tłuszcze
26.35 g
Wartość energetyczna
1610.27 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

87 min
Krok 1
10 min
Makaron należy ugotować według przepisu na opakowaniu i odstawić do wystygnięcia.
Krok 2
24 min
Filety drobiowe płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso, następnie oprószamy je mąką ziemniaczaną i kontynuujemy smażenie
Krok 3
15 min
Pieczarki myjemy i kroimy na pół, a następnie w plasterki. Dodajemy pieczarki i smażymy aż do momentu gdy odparują nadmiar wody.
Krok 4
1 min
Opłukaną fasolkę wkładamy na patelnię, całość zalewamy bulionem, dodajemy sos sojowy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 5
25 min
Dusimy pod przykryciem aż wszystkie składniki będą miękkie. Kiedy sos będzie gotowy przystępujemy do smażenia spaghetti; ugotowany wcześniej makaron należy wyłożyć na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju i przygnieść na przykład talerzem, by uformować coś w rodzaju makaronowego naleśnika.
Krok 6
10 min
Makaron smażymy na rumiano z obu stron, powinien być chrupiący. Makaron dzielimy na dwie porcje i wykładamy na talerze, każdą z nich polewamy gorącym sosem.
Krok 7
2 min
Danie posypujemy posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Smażony makaron

Krok 1 z 7

Makaron należy ugotować według przepisu na opakowaniu i odstawić do wystygnięcia.

Smażony makaron

Krok 2 z 7

Filety drobiowe płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso, następnie oprószamy je mąką ziemniaczaną i kontynuujemy smażenie

Smażony makaron

Krok 3 z 7

Pieczarki myjemy i kroimy na pół, a następnie w plasterki. Dodajemy pieczarki i smażymy aż do momentu gdy odparują nadmiar wody.

Smażony makaron

Krok 4 z 7

Opłukaną fasolkę wkładamy na patelnię, całość zalewamy bulionem, dodajemy sos sojowy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smażony makaron

Krok 5 z 7

Dusimy pod przykryciem aż wszystkie składniki będą miękkie. Kiedy sos będzie gotowy przystępujemy do smażenia spaghetti; ugotowany wcześniej makaron należy wyłożyć na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju i przygnieść na przykład talerzem, by uformować coś w rodzaju makaronowego naleśnika.

Smażony makaron

Krok 6 z 7

Makaron smażymy na rumiano z obu stron, powinien być chrupiący. Makaron dzielimy na dwie porcje i wykładamy na talerze, każdą z nich polewamy gorącym sosem.

Smażony makaron

Krok 7 z 7

Danie posypujemy posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki.

Jeśli lubisz makaronowe dania, ale znudziło Ci się już tradycyjne spaghetti, wypróbuj przepis na smażony makaron! To pyszne i sycące danie z filetem z piersi kurczaka, pieczarkami i fasolką szparagową. Jego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, a efekt jest naprawdę smakowity i chrupiący. Cały sekret dania tkwi w tym, aby ugotowany wcześniej makaron uformować na patelni w makaronowy naleśnik i w takiej formie go usmażyć. Oczywiście na chrupiąco!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

75 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
75 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
90.2g / 24%
Węglowodany
229.6g / 60%
Tłuszcze
26.4g / 15%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha