Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Makaron należy ugotować według przepisu na opakowaniu i odstawić do wystygnięcia.
Filety drobiowe płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso, następnie oprószamy je mąką ziemniaczaną i kontynuujemy smażenie
Pieczarki myjemy i kroimy na pół, a następnie w plasterki. Dodajemy pieczarki i smażymy aż do momentu gdy odparują nadmiar wody.
Opłukaną fasolkę wkładamy na patelnię, całość zalewamy bulionem, dodajemy sos sojowy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dusimy pod przykryciem aż wszystkie składniki będą miękkie. Kiedy sos będzie gotowy przystępujemy do smażenia spaghetti; ugotowany wcześniej makaron należy wyłożyć na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju i przygnieść na przykład talerzem, by uformować coś w rodzaju makaronowego naleśnika.
Makaron smażymy na rumiano z obu stron, powinien być chrupiący. Makaron dzielimy na dwie porcje i wykładamy na talerze, każdą z nich polewamy gorącym sosem.
Danie posypujemy posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki.