Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masz ochotę na azjatyckie danie, którego przygotowanie zajmie Ci dosłownie chwilę? Wypróbuj Pastę do dań z patelni z sosem sojowym, imbirem i czosnkiem WINIARY, która w połączeniu z makaronem nudle i warzywami stworzy idealną wegetariańską, azjatycką propozycję na obiad. Śmiało możesz ją przyrządzić w większej ilości, ponieważ z pewnością zachwyci także kubki smakowe wszystkich mięsożerców. A co najważniejsze! Przepis na makaron z warzywami na patelni możesz wykonać nawet podczas wyjątkowo zabieganego dnia, ponieważ zajmie Ci on zaledwie kwadrans. Przekonany(-a)? Będziesz potrzebować marchewek, brokułu, oliwy, kiełków fasoli mung, sezamu prażonego, makaronu mie i Pasty do dań z patelni z sosem sojowym, imbirem i czosnkiem WINIARY. Dokładne proporcje poszczególnych składników znajdziesz powyżej.
Makaron noodle – przepisy
Istnieje kilka przepisów na stworzenie pysznego i aromatycznego makaronu noodle z warzywami, jednak ten uda Ci się na pewno. I to nawet wtedy, kiedy nie posiadasz zbyt zaawansowanych umiejętności kulinarnych. Zacznij od ugotowania makaronu zgodnie z instrukcją, która znajduje się na opakowaniu. Możesz pominąć ten krok, jeśli w swojej lodówce masz już wcześniej ugotowany makaron — do tego dania sprawdzi się idealnie. Następnie umyj brokuł i podziel go na małe różyczki. Kolejny krok to obieranie i krojenie marchewek. Przygotuj je w taki sposób, aby powstały cienkie słupki. W międzyczasie rozgrzej oliwę z oliwek na patelni. Kiedy będzie już gorąca, wsyp na nią wcześniej przygotowane warzywa. Całość smaż przez ok. 4 minuty, nie zapominając jednocześnie o mieszaniu. Następnie na patelnię dodaj makaron i wymieszaj tak, aby wszystkie składniki się połączyły. Do tak przygotowanego dania dodaj Pastę do dań z patelni z sosem sojowym, imbirem i czosnkiem WINIARY, a następnie jeszcze trochę podsmaż. I danie gotowe! Wyłóż je na talerz, posyp sezamem i kiełkami fasoli.
Makaron noodle z warzywami — smak, którego nie da się podrobić
Makaron nudle z warzywami to danie, do którego nie potrzebujesz nic więcej! Doskonale smakuje podane solo, dlatego świetnie nadaje się zarówno jako posiłek w trakcie zabieganego dnia, jak i proste danie dla gości. Pomimo tego, że nie spędzisz w kuchni zbyt wiele czasu, to zachwycisz swoją rodzinę czy znajomych fuzją smaków, które łączy w sobie taki makaron. Jeśli więc chcesz pozytywnie zaskoczyć zarówno siebie, jak i innych, jak najszybciej wypróbuj ten przepis!
Przygotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Możesz również wykorzystać wcześniej ugotowany makaron, który akurat masz w lodówce.
Brokuły umyj i pokrój na małe różyczki. Marchewki obierz i pokrój w cienkie słupki.
Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni. Dodaj warzywa i smaż ok. 4 minuty, co jakiś czas mieszając.
Dodaj makaron i smaż mieszając, aż składniki się połączą. Do warzyw po azjatycku dodaj Pastę do dań z patelni z sosem sojowym, imbirem i czosnkiem WINIARY (1 łyżka na każde 150 g składników) i chwilę podsmaż. Gotowy makaron po azjatycku posyp sezamem i kiełkami fasoli mung i od razu podawaj. Tak przygotowane danie nie wymaga dodawania żadnych innych przypraw.