Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Smażony makaron nudle z warzywami w azjatyckim stylu
Dodaj do CookBook

Smażony makaron nudle z warzywami w azjatyckim stylu

(0)
15 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Jola
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 Porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
150  g
Marchewki
150  g
Brokuły
2  łyżek
Oliwa
30  g
Kiełki fasoli mung
1  łyżeczka
Sezam prażony
100  g
Makaron mie
3  łyżek
Pasta do dań z patelni z sosem sojowym, imbirem i czosnkiem WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
56.2 g
Wartość energetyczna
419.2 kcal
Tłuszcze
17.7 g
Białko
10.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Masz ochotę na azjatyckie danie, którego przygotowanie zajmie Ci dosłownie chwilę? Wypróbuj Pastę do dań z patelni z sosem sojowym, imbirem i czosnkiem WINIARY, która w połączeniu z makaronem nudle i warzywami stworzy idealną wegetariańską, azjatycką propozycję na obiad. Śmiało możesz ją przyrządzić w większej ilości, ponieważ z pewnością zachwyci także kubki smakowe wszystkich mięsożerców. A co najważniejsze! Przepis na makaron z warzywami na patelni możesz wykonać nawet podczas wyjątkowo zabieganego dnia, ponieważ zajmie Ci on zaledwie kwadrans. Przekonany(-a)? Będziesz potrzebować marchewek, brokułu, oliwy, kiełków fasoli mung, sezamu prażonego, makaronu mie i Pasty do dań z patelni z sosem sojowym, imbirem i czosnkiem WINIARY. Dokładne proporcje poszczególnych składników znajdziesz powyżej.


Makaron noodle – przepisy

Istnieje kilka przepisów na stworzenie pysznego i aromatycznego makaronu noodle z warzywami, jednak ten uda Ci się na pewno. I to nawet wtedy, kiedy nie posiadasz zbyt zaawansowanych umiejętności kulinarnych. Zacznij od ugotowania makaronu zgodnie z instrukcją, która znajduje się na opakowaniu. Możesz pominąć ten krok, jeśli w swojej lodówce masz już wcześniej ugotowany makaron — do tego dania sprawdzi się idealnie. Następnie umyj brokuł i podziel go na małe różyczki. Kolejny krok to obieranie i krojenie marchewek. Przygotuj je w taki sposób, aby powstały cienkie słupki. W międzyczasie rozgrzej oliwę z oliwek na patelni. Kiedy będzie już gorąca, wsyp na nią wcześniej przygotowane warzywa. Całość smaż przez ok. 4 minuty, nie zapominając jednocześnie o mieszaniu. Następnie na patelnię dodaj makaron i wymieszaj tak, aby wszystkie składniki się połączyły. Do tak przygotowanego dania dodaj Pastę do dań z patelni z sosem sojowym, imbirem i czosnkiem WINIARY, a następnie jeszcze trochę podsmaż. I danie gotowe! Wyłóż je na talerz, posyp sezamem i kiełkami fasoli.


Makaron noodle z warzywami — smak, którego nie da się podrobić

Makaron nudle z warzywami to danie, do którego nie potrzebujesz nic więcej! Doskonale smakuje podane solo, dlatego świetnie nadaje się zarówno jako posiłek w trakcie zabieganego dnia, jak i proste danie dla gości. Pomimo tego, że nie spędzisz w kuchni zbyt wiele czasu, to zachwycisz swoją rodzinę czy znajomych fuzją smaków, które łączy w sobie taki makaron. Jeśli więc chcesz pozytywnie zaskoczyć zarówno siebie, jak i innych, jak najszybciej wypróbuj ten przepis!

Przygotowanie

15 min
  • Krok 1

    4 min
    Przygotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Możesz również wykorzystać wcześniej ugotowany makaron, który akurat masz w lodówce. Smażony makaron nudle z warzywami w azjatyckim stylu
  • Krok 2

    4 min
    Brokuły umyj i pokrój na małe różyczki. Marchewki obierz i pokrój w cienkie słupki. Smażony makaron nudle z warzywami w azjatyckim stylu
  • Krok 3

    4 min
    Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni. Dodaj warzywa i smaż ok. 4 minuty, co jakiś czas mieszając. Smażony makaron nudle z warzywami w azjatyckim stylu
  • Krok 4

    3 min
    Dodaj makaron i smaż mieszając, aż składniki się połączą. Do warzyw po azjatycku dodaj Pastę do dań z patelni z sosem sojowym, imbirem i czosnkiem WINIARY (1 łyżka na każde 150 g składników) i chwilę podsmaż. Gotowy makaron po azjatycku posyp sezamem i kiełkami fasoli mung i od razu podawaj. Tak przygotowane danie nie wymaga dodawania żadnych innych przypraw. Smażony makaron nudle z warzywami w azjatyckim stylu
Smażony makaron nudle z warzywami w azjatyckim stylu

Krok 1 z 4

Przygotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Możesz również wykorzystać wcześniej ugotowany makaron, który akurat masz w lodówce.

Smażony makaron nudle z warzywami w azjatyckim stylu

Krok 2 z 4

Brokuły umyj i pokrój na małe różyczki. Marchewki obierz i pokrój w cienkie słupki.

Smażony makaron nudle z warzywami w azjatyckim stylu

Krok 3 z 4

Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni. Dodaj warzywa i smaż ok. 4 minuty, co jakiś czas mieszając.

Smażony makaron nudle z warzywami w azjatyckim stylu

Krok 4 z 4

Dodaj makaron i smaż mieszając, aż składniki się połączą. Do warzyw po azjatycku dodaj Pastę do dań z patelni z sosem sojowym, imbirem i czosnkiem WINIARY (1 łyżka na każde 150 g składników) i chwilę podsmaż. Gotowy makaron po azjatycku posyp sezamem i kiełkami fasoli mung i od razu podawaj. Tak przygotowane danie nie wymaga dodawania żadnych innych przypraw.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Danie główne
  • Kolacja
  • Kuchnia azjatycka
  • Makaron
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Rodzinny posiłek
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Smażony ryż z kurczakiem i ananasem

    Smażony ryż z kurczakiem i ananasem

    19 min Łatwy
  • Zupa ogórkowa z ogórkami podsmażonymi na masełku i koprem z baldachem ze słoika

    Zupa ogórkowa z ogórkami podsmażonymi na masełku i koprem z baldachem ze słoika

    2 godz 8 min Średni
  • Smażony makaron z serem i boczkiem

    Smażony makaron z serem i boczkiem

    17 min Łatwy
  • Pęczak smażony z grzybami

    Pęczak smażony z grzybami

    32 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu