Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mintaj smażony w sosie

0
65 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Sos koperkowy ze śmietanką WINIARY
50 ml
Śmietana kwaśna 12%
600 g
Filet z mintaja
2 łyżek
Sok z cytryny
1 łyżka
Mąka
5 łyżek
Olej
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
18.93 g
Węglowodany
3.01 g
Tłuszcze
19.33 g
Wartość energetyczna
262.99 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
35 min
Filety pokrój na porcje, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Wstaw na 30 minut do lodówki.
Krok 2
15 min
Po tym czasie ryby odsącz, oprósz mąką i smaż na patelni na rozgrzanym oleju przez 10 minut.
Krok 3
3 min
Zawartość opakowania z sosem dokładnie rozprowadź w 250 ml zimnej wody i 50 ml śmietany.
Krok 4
10 min
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
Krok 5
2 min
Rybę podawaj polaną sosem.
Mintaj smażony w sosie

Krok 1 z 5

Filety pokrój na porcje, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Wstaw na 30 minut do lodówki.

Mintaj smażony w sosie

Krok 2 z 5

Po tym czasie ryby odsącz, oprósz mąką i smaż na patelni na rozgrzanym oleju przez 10 minut.

Mintaj smażony w sosie

Krok 3 z 5

Zawartość opakowania z sosem dokładnie rozprowadź w 250 ml zimnej wody i 50 ml śmietany.

Mintaj smażony w sosie

Krok 4 z 5

Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.

Mintaj smażony w sosie

Krok 5 z 5

Rybę podawaj polaną sosem.

Dbamy o Ciebie i Twoich bliskich, dlatego przypominamy, że w Waszej diecie nie powinno zabraknąć ryb! Jeśli nie masz pomysłu na zdrowe danie obiadowe, wykorzystaj Sos koperkowy ze śmietaną do ryby WINIARY i polej nim smażonego mintaja!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika