Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Filet z mintaja z żółtym serem
40 ze 100
Zbilansuj swoje danie
X
MyMenu IQ™
40 ze 100
Popraw bilans dania
Twoje danie może być lepiej zbilansowane
Wstecz

Dowiedz się więcej o MyMenu IQ™

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Jak wygląda podział wartości odżywczych?

Białko
18.3g / 26%
Węglowodany
16.5g / 25%
Tłuszcze
15g / 49%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
x
MyMenu IQ™

Filet z mintaja z żółtym serem

+

Filet z mintaja z żółtym serem

Wróć

Filet z mintaja z żółtym serem

(0)
41min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Mintaj
4  plastrów
Ser Żółty
2  łyżeczek
Zioła prowansalskie
2  łyżek
Musztarda
2 
Jajko
0.5  szklanka
Bułka tarta
3  łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
2  łyżek
Masło
trochę
Olej
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
trochę
Sok z cytryny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
18.31 g
Węglowodany
16.5 g
Tłuszcze
14.96 g
Wartość energetyczna
274.11 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Filet z mintaja z żółtym serem, musztardą i ziołami smakuje wyśmienicie. Ryba smażona jest w panierce, dzięki czemu danie zyskuje lekkiej chrupkości. Kontrastuje z tym żółty ser zawarty w daniu. Filety z mintaja możesz podawać z frytkami i surówką. Rybę możesz również serwować z młodymi ziemniakami posypanymi świeżym koperkiem z dodatkiem rozpuszczonego masła.

Przygotowanie

41 min
  • Krok 1

    10 min
    Rozmrożone filety umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny.
  • Krok 2

    10 min
    Każdy filet z jednej strony posmarować musztardą, posypać ziołami prowansalskimi, przykryć plasterkiem sera zamoczonym w roztrzepanym jajku.
  • Krok 3

    5 min
    Następnie obtoczyć w mące, zanurzyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej.
  • Krok 4

    15 min
    Smażyć powoli na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła.
  • Krok 5

    1 min
    Usmażone filety odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Filet z mintaja z żółtym serem

Krok 1 z 5

Rozmrożone filety umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny.

Filet z mintaja z żółtym serem

Krok 2 z 5

Każdy filet z jednej strony posmarować musztardą, posypać ziołami prowansalskimi, przykryć plasterkiem sera zamoczonym w roztrzepanym jajku.

Filet z mintaja z żółtym serem

Krok 3 z 5

Następnie obtoczyć w mące, zanurzyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej.

Filet z mintaja z żółtym serem

Krok 4 z 5

Smażyć powoli na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła.

Filet z mintaja z żółtym serem

Krok 5 z 5

Usmażone filety odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez skorupiaków
  • Danie główne
  • Jajka
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Filety rybne w płatkach kukurydzianych

    Filety rybne w płatkach kukurydzianych

    30 min Łatwy
  • Kurczak w bułce tartej nuggetsy

    Kurczak w bułce tartej nuggetsy

    1 godz 30 min Łatwy
  • Filet z kurczaka w chrupiącej panierce

    Filet z kurczaka w chrupiącej panierce

    1 godz 30 min Łatwy
  • Boczniaki panierowane

    Boczniaki panierowane

    28 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu