Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filet z mintaja z żółtym serem

0
41 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Mintaj
4 plastrów
Ser Żółty
2 łyżeczek
Zioła prowansalskie
2 łyżek
Musztarda
2 
Jajko
0.5 szklanka
Bułka tarta
3 łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 łyżek
Masło
1 trochę
Olej
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sok z cytryny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
16.5 g
Białko
18.31 g
Wartość energetyczna
274.11 kcal
Tłuszcze
14.96 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

41 min
Krok 1
10 min
Rozmrożone filety umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny.
Krok 2
10 min
Każdy filet z jednej strony posmarować musztardą, posypać ziołami prowansalskimi, przykryć plasterkiem sera zamoczonym w roztrzepanym jajku.
Krok 3
5 min
Następnie obtoczyć w mące, zanurzyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej.
Krok 4
15 min
Smażyć powoli na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła.
Krok 5
1 min
Usmażone filety odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Filet z mintaja z żółtym serem

Krok 1 z 5

Rozmrożone filety umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny.

Filet z mintaja z żółtym serem

Krok 2 z 5

Każdy filet z jednej strony posmarować musztardą, posypać ziołami prowansalskimi, przykryć plasterkiem sera zamoczonym w roztrzepanym jajku.

Filet z mintaja z żółtym serem

Krok 3 z 5

Następnie obtoczyć w mące, zanurzyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej.

Filet z mintaja z żółtym serem

Krok 4 z 5

Smażyć powoli na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła.

Filet z mintaja z żółtym serem

Krok 5 z 5

Usmażone filety odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Filet z mintaja z żółtym serem, musztardą i ziołami smakuje wyśmienicie. Ryba smażona jest w panierce, dzięki czemu danie zyskuje lekkiej chrupkości. Kontrastuje z tym żółty ser zawarty w daniu. Filety z mintaja możesz podawać z frytkami i surówką. Rybę możesz również serwować z młodymi ziemniakami posypanymi świeżym koperkiem z dodatkiem rozpuszczonego masła.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika