Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filety z kurczaka w boczku

0
43 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Pierś Z Kurczaka
16 plastrów
Boczek wędzony
1 
Jajko gotowane na twardo
2 pęczków
Natka pietruszki
12 g
Anchois
1 łyżka
Kapary
100 g
Czarne oliwki
100 g
Ogórek konserwowy
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
34.14 g
Węglowodany
3.9 g
Tłuszcze
46.99 g
Wartość energetyczna
579.97 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

43 min
Krok 1
10 min
Filety z piersi kurczaka umyj, osusz, rozbij delikatnie dłonią, oprósz pieprzem i solą. Owiń dokładnie plastrami szynki.
Krok 2
15 min
Rozgrzej oliwę na patelni. Usmaż filety i odstaw, aby ostygły.
Krok 3
10 min
Przygotuj remoladę. Umieść w naczyniu miksującym blendera natkę pietruszki, korniszony, oliwki, anchois, kapary. Miksuj pulsacyjnie, kontrolując stopień rozdrobnienia. Poszczególne składniki remolady muszą być widoczne. Przełóż całość do miski.
Krok 4
3 min
Jajko przeciśnij przez praskę lub kratkę do miski ze zmiksowanymi składnikami remolady. Dodaj łyżkę majonezu i delikatnie wymieszaj całość.
Krok 5
5 min
Pokrój filety kurczaka w plastry pod kątem o grubości około 2 cm, podaj na półmisku w towarzystwie remolady.
Filety z kurczaka w boczku

Krok 1 z 5

Filety z piersi kurczaka umyj, osusz, rozbij delikatnie dłonią, oprósz pieprzem i solą. Owiń dokładnie plastrami szynki.

Filety z kurczaka w boczku

Krok 2 z 5

Rozgrzej oliwę na patelni. Usmaż filety i odstaw, aby ostygły.

Filety z kurczaka w boczku

Krok 3 z 5

Przygotuj remoladę. Umieść w naczyniu miksującym blendera natkę pietruszki, korniszony, oliwki, anchois, kapary. Miksuj pulsacyjnie, kontrolując stopień rozdrobnienia. Poszczególne składniki remolady muszą być widoczne. Przełóż całość do miski.

Filety z kurczaka w boczku

Krok 4 z 5

Jajko przeciśnij przez praskę lub kratkę do miski ze zmiksowanymi składnikami remolady. Dodaj łyżkę majonezu i delikatnie wymieszaj całość.

Filety z kurczaka w boczku

Krok 5 z 5

Pokrój filety kurczaka w plastry pod kątem o grubości około 2 cm, podaj na półmisku w towarzystwie remolady.

Filety z kurczaka w boczku to mieszanka wybornych smaków - remolady z kaparów, czarnych oliwek, korniszonów, anchois i natki pietruszki - zmieszanych z majonezem. Do tego soczyste filety z piersi kurczaka, które obtaczamy szynką parmeńską. Filety z kurczaka w boczku polecają się na niedzielny obiad!
Wypróbuj także nasz pomysł na pierś indyka z letnimi warzywami >>
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika