Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pierś z indyka z letnimi warzywami

0
97 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY POMYSŁ NA… soczystego kurczaka z papryką i ziołami
600 g
Pierś z indyka
1 
Papryka czerwona
1 
Papryczka chili
1 
Pomidory
1 
Cukinia
80 g
Ser feta

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
33.58 g
Węglowodany
5.4 g
Tłuszcze
6.07 g
Wartość energetyczna
207.38 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

97 min
Krok 1
3 min
Pierś z indyka umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
Krok 2
10 min
Paprykę i papryczkę chili umyj, usuń gniazda nasienne oraz białe części i pokrój w kostkę.
Krok 3
10 min
Pomidora umyj, usuń gniazdo nasienne i również pokrój w kostkę. Cukinię oczyść, umyj i pokrój w plastry.
Krok 4
2 min
Z górnej części opakowania POMYSŁ NA... wyjmij woreczek, rozłóż.
Krok 5
5 min
Włóż warzywa i pierś z indyka, dodaj mieszankę przypraw i zamknij klipsem, aby wystawało około 4 cm woreczka.
Krok 6
2 min
Delikatnie potrząsając woreczkiem, rozprowadź przyprawy i włóż worek do zimnej formy na zapiekanki.
Krok 7
60 min
Rozgrzej piekarnik do 200°C (termoobieg170°C). Piecz w rozgrzanym piekarniku na dolnej półce przez około 60 minut.
Krok 8
5 min
Wyjmij filet, pokrój na plastry i podawaj z warzywami. Rozkrusz ser feta i posyp nim indyka i warzywa. Podawaj z ryżem.
Pierś z indyka z letnimi warzywami

Krok 1 z 8

Pierś z indyka umyj i osusz papierowym ręcznikiem.

Pierś z indyka z letnimi warzywami

Krok 2 z 8

Paprykę i papryczkę chili umyj, usuń gniazda nasienne oraz białe części i pokrój w kostkę.

Pierś z indyka z letnimi warzywami

Krok 3 z 8

Pomidora umyj, usuń gniazdo nasienne i również pokrój w kostkę. Cukinię oczyść, umyj i pokrój w plastry.

Pierś z indyka z letnimi warzywami

Krok 4 z 8

Z górnej części opakowania POMYSŁ NA... wyjmij woreczek, rozłóż.

Pierś z indyka z letnimi warzywami

Krok 5 z 8

Włóż warzywa i pierś z indyka, dodaj mieszankę przypraw i zamknij klipsem, aby wystawało około 4 cm woreczka.

Pierś z indyka z letnimi warzywami

Krok 6 z 8

Delikatnie potrząsając woreczkiem, rozprowadź przyprawy i włóż worek do zimnej formy na zapiekanki.

Pierś z indyka z letnimi warzywami

Krok 7 z 8

Rozgrzej piekarnik do 200°C (termoobieg170°C). Piecz w rozgrzanym piekarniku na dolnej półce przez około 60 minut.

Pierś z indyka z letnimi warzywami

Krok 8 z 8

Wyjmij filet, pokrój na plastry i podawaj z warzywami. Rozkrusz ser feta i posyp nim indyka i warzywa. Podawaj z ryżem.

Fantazyjna pierś z indyka z letnimi warzywami prezentuje się niezwykle dekoracyjnie, posypana serem feta i podana z białym ryżem. To eleganckie danie przygotujemy bardzo prosto, dzięki WINIARY POMYSŁ NA... soczystego kurczaka z papryką i ziołami. Znajdziemy tu kompozycję przypraw, którą dodamy do porcji mięsa, pomidorów, cukinii i papryki oraz praktyczny woreczek do pieczenia. Do pieczenia można dodać garść czarnych oliwek lub ozdobić danie kilkoma oliwkami prosto ze słoika.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika