Pierś z indyka z letnimi warzywami
1 godz 41 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
33.58 g
Węglowodany
5.4 g
Tłuszcze
6.07 g
Wartość energetyczna
207.38 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
101 min
Krok 1
3 min
Pierś z indyka umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
Krok 2
10 min
Paprykę i papryczkę chili umyj, usuń gniazda nasienne oraz białe części i pokrój w kostkę.
Krok 3
10 min
Pomidora umyj, usuń gniazdo nasienne i również pokrój w kostkę. Cukinię oczyść, umyj i pokrój w plastry.
Krok 4
2 min
Z górnej części opakowania POMYSŁ NA... wyjmij woreczek, rozłóż.
Krok 5
5 min
Włóż warzywa i pierś z indyka, dodaj mieszankę przypraw i zamknij klipsem, aby wystawało około 4 cm woreczka.
Krok 6
2 min
Delikatnie potrząsając woreczkiem, rozprowadź przyprawy i włóż worek do zimnej formy na zapiekanki.
Krok 7
60 min
Rozgrzej piekarnik do 200°C (termoobieg170°C). Piecz w rozgrzanym piekarniku na dolnej półce przez około 60 minut.
Krok 8
9 min
Wyjmij filet, pokrój na plastry i podawaj z warzywami. Rozkrusz ser feta i posyp nim indyka i warzywa. Podawaj z ryżem.
Fantazyjna pierś z indyka z letnimi warzywami prezentuje się niezwykle dekoracyjnie, posypana serem feta i podana z białym ryżem. To eleganckie danie przygotujemy bardzo prosto, dzięki WINIARY POMYSŁ NA... soczystego kurczaka z papryką i ziołami. Znajdziemy tu kompozycję przypraw, którą dodamy do porcji mięsa, pomidorów, cukinii i papryki oraz praktyczny woreczek do pieczenia. Do pieczenia można dodać garść czarnych oliwek lub ozdobić danie kilkoma oliwkami prosto ze słoika.
Komentarze 0