Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pierś z indyka z letnimi warzywami
Dodaj do CookBook

Pierś z indyka z letnimi warzywami

(1)
1 godz 41 min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA… soczystego kurczaka z papryką i ziołami
600  g
Pierś z indyka
1 
Papryka czerwona
1 
Czerwona papryczka chili
1 
Pomidory
1 
Cukinia
80  g
Ser feta
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
5.4 g
Wartość energetyczna
207.4 kcal
Tłuszcze
6.1 g
Białko
33.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Fantazyjna pierś z indyka z letnimi warzywami prezentuje się niezwykle dekoracyjnie, posypana serem feta i podana z białym ryżem. To eleganckie danie przygotujemy bardzo prosto, dzięki WINIARY POMYSŁ NA... soczystego kurczaka z papryką i ziołami. Znajdziemy tu kompozycję przypraw, którą dodamy do porcji mięsa, pomidorów, cukinii i papryki oraz praktyczny woreczek do pieczenia. Do pieczenia można dodać garść czarnych oliwek lub ozdobić danie kilkoma oliwkami prosto ze słoika.

Przygotowanie

101 min
  • Krok 1

    3 min
    Pierś z indyka umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
  • Krok 2

    10 min
    Paprykę i papryczkę chili umyj, usuń gniazda nasienne oraz białe części i pokrój w kostkę.
  • Krok 3

    10 min
    Pomidora umyj, usuń gniazdo nasienne i również pokrój w kostkę. Cukinię oczyść, umyj i pokrój w plastry.
  • Krok 4

    2 min
    Z górnej części opakowania POMYSŁ NA... wyjmij woreczek, rozłóż.
  • Krok 5

    5 min
    Włóż warzywa i pierś z indyka, dodaj mieszankę przypraw i zamknij klipsem, aby wystawało około 4 cm woreczka.
  • Krok 6

    2 min
    Delikatnie potrząsając woreczkiem, rozprowadź przyprawy i włóż worek do zimnej formy na zapiekanki.
  • Krok 7

    60 min
    Rozgrzej piekarnik do 200°C (termoobieg170°C). Piecz w rozgrzanym piekarniku na dolnej półce przez około 60 minut.
  • Krok 8

    9 min
    Wyjmij filet, pokrój na plastry i podawaj z warzywami. Rozkrusz ser feta i posyp nim indyka i warzywa. Podawaj z ryżem.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnie świata
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką

    Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką

    2 godz 15 min Łatwy
  • Faworki z piersi z indyka w sosie śmietanowo-ziołowym

    Faworki z piersi z indyka w sosie śmietanowo-ziołowym

    27 min Łatwy
  • Kotlety z piersi kurczaka z nadzieniem pieczarkowym

    Kotlety z piersi kurczaka z nadzieniem pieczarkowym

    1 godz 17 min Łatwy
  • Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem pieczone w cieście francuskim

    Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem pieczone w cieście francuskim

    1 godz 12 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu