Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pierś z indyka - kategoria top

Pierś z indyka

Z owocami, z curry, z pieczarkami, w postaci sznycli, pieczeni lub roladek – dania z piersi indyka to cała paleta kulinarnych możliwości. Można wybierać spośród poniższych propozycji lub stworzyć własne indycze przysmaki, inspirowane naszymi przepisami.

Przepisy 39
Ragout z indyka z warzywami

Ragout z indyka z warzywami

75
27 min Łatwy
Pieczeń z indyka faszerowana kaszą i warzywami

Pieczeń z indyka faszerowana kaszą i warzywami

80
1 godz 9 min Łatwy
Sznycel z indyka z piekarnika

Sznycel z indyka z piekarnika

70
35 min Łatwy
Pulpety z indyka w sosie koperkowym

Pulpety z indyka w sosie koperkowym

35
42 min Łatwy
Filet z indyka z pieczarkami

Filet z indyka z pieczarkami

3 godz 34 min Średni
Szaszłyki z indyka na maśle z groszkiem i marchewką

Szaszłyki z indyka na maśle z groszkiem i marchewką

40
45 min Łatwy
Roladki z indyka

Roladki z indyka

50
2 godz Średni
Łagodna potrawka indyka z warzywami

Łagodna potrawka indyka z warzywami

50
47 min Łatwy
Duszony filet z indyka

Duszony filet z indyka

50
35 min Łatwy
Pierś z indyka z rzodkiewką

Pierś z indyka z rzodkiewką

40
1 godz 55 min Łatwy
Faszerowana papryka kaszą kuskus i gotowanym indykiem z sosem pomidorowym

Faszerowana papryka kaszą kuskus i gotowanym indykiem z sosem pomidorowym

100
1 godz 10 min Łatwy
Eskalopki z indyka w sosie pomidorowo-serowym

Eskalopki z indyka w sosie pomidorowo-serowym

60
40 min Łatwy
Medaliony z indyka z sosem i tagliatelle

Medaliony z indyka z sosem i tagliatelle

70
33 min Średni
Roladki z indyka faszerowane prażonym słonecznikiem i porem duszonym w soku z grapefruita

Roladki z indyka faszerowane prażonym słonecznikiem i porem duszonym w soku z grapefruita

65
45 min Łatwy
Ryż z indykiem i jajkiem sadzonym

Ryż z indykiem i jajkiem sadzonym

100
30 min Łatwy
Pierś z indyka w sosie porowo-śmietanowym

Pierś z indyka w sosie porowo-śmietanowym

25
40 min Łatwy
Pieczarkowa z pulpecikami

Pieczarkowa z pulpecikami

59 min Łatwy
Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki

Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki

80
1 godz 46 min Łatwy
Pierś z indyka z letnimi warzywami

Pierś z indyka z letnimi warzywami

75
1 godz 41 min Łatwy
Pieczona pierś z indyka w sosie grzybowym z maślakami

Pieczona pierś z indyka w sosie grzybowym z maślakami

75
1 godz 46 min Łatwy
Nuggetsy z indyka

Nuggetsy z indyka

60
25 min Łatwy
Rolada z indyka

Rolada z indyka

70
37 min Łatwy
Pierś indyka nadziewana orzechami i rozmarynem

Pierś indyka nadziewana orzechami i rozmarynem

60
1 godz 25 min Łatwy
Zupa ogórkowa z filetem z indyka

Zupa ogórkowa z filetem z indyka

1 godz 8 min Łatwy
Faszerowany sznycel z indyka Speciale

Faszerowany sznycel z indyka Speciale

80
1 godz 2 min Łatwy
Grzybowe roladki z indyka

Grzybowe roladki z indyka

35
50 min Łatwy
Faworki z piersi z indyka w sosie śmietanowo-ziołowym

Faworki z piersi z indyka w sosie śmietanowo-ziołowym

20
27 min Łatwy
Świąteczna rolada z indyka

Świąteczna rolada z indyka

45
1 godz 25 min Łatwy
Pierś z indyka w cieście francuskim z morelami i orzechami

Pierś z indyka w cieście francuskim z morelami i orzechami

75
2 godz 29 min Średni
Pieczona pierś indyka w marynacie z kostki rosołowej

Pieczona pierś indyka w marynacie z kostki rosołowej

45
1 godz 30 min Łatwy
Indyk z porem

Indyk z porem

35
29 min Łatwy
Farfalle z indykiem i orzechami

Farfalle z indykiem i orzechami

80
38 min Łatwy
Bitki indycze z papryką

Bitki indycze z papryką

60
1 godz 8 min Łatwy
Indyk w marynacie musztardowej

Indyk w marynacie musztardowej

45
1 godz 15 min Łatwy
Gulasz z indyka

Gulasz z indyka

60
1 godz 20 min Łatwy
Indyk w marynacie czosnkowo-paprykowej

Indyk w marynacie czosnkowo-paprykowej

55
10 godz 55 min Łatwy
Świąteczna sałatka z indykiem, serem camembert i żurawiną

Świąteczna sałatka z indykiem, serem camembert i żurawiną

50 min Łatwy
Pierś z indyka w boczku z morelami

Pierś z indyka w boczku z morelami

70
1 godz 28 min Łatwy
Meksykańska zupa z kaszą gryczaną

Meksykańska zupa z kaszą gryczaną

55 min Łatwy

Pierś z indyka – łatwy sposób na pyszny obiad 

Przygotowanie efektownych potraw wcale nie musi być trudne ani oznaczać wielu godzin spędzonych w kuchni. Dzięki piersi z indyka szybko i z powodzeniem przygotujesz wystawne danie, którego bogaty smak zachwyci wszystkich. Pierś z indyka to coraz popularniejsze mięso, ponieważ jest łatwe w przygotowaniu, proste w obróbce, a jednocześnie bardzo smaczne i wartościowe pod względem odżywczym. Ma też szerokie zastosowanie, ponieważ można je smażyć, piec, gotować czy grillować. A ponieważ występuje w dużych kawałkach, to bez problemu przygotujesz także faszerowaną pierś z indyka. 

Pierś z indyka to sposób na kulinarną nudę 

Jeśli jesteś fanem drobiu, ale już znudził ci się kurczak, pierś z indyka to idealna odmiana. Ma nieco inny smak, trochę inną strukturę, ale zachowuje swoje uniwersalne zastosowanie i łatwość przyrządzania. Co więcej, występuje również w wielu kuchniach świata, więc bez problemu znajdziesz przepis na pierś z indyka w stylu amerykańskim lub orientalnym. Pierś z indyka łatwiej też nadziać i przygotować z niej pieczeń, dlatego może być gwoździem programu na bardziej wystawnym przyjęciu. 

Jasne i miękkie mięso z indyka jest cenione nie tylko przez kucharzy i smakoszy, ale także przez dzieci, które chętnie zjadają ją pod różną postacią, szczególnie zaś – w formie małych, panierowanych cząstek. 

Najlepszy sposób na pierś z indyka 

Choć znajdziecie wiele przepisów na pierś z indyka, warto zwrócić uwagę na dwa ważne elementy gwarantujące udany obiad z udziałem tego mięsa. Pierwszym jest zachowanie odpowiedniej soczystości, czyli nieprzesuszanie filetu. Podążaj dokładnie za przepisem i zwracaj uwagę na temperatury, czas pieczenia czy smażenia. 

Druga kwestia to marynaty. Dzięki nim mięso zawsze nabiera dodatkowych walorów smakowych, a także poprawia swoją strukturę po przyrządzeniu, jeśli wcześniej jest odpowiednio zamarynowane. Poszukaj przepisu, który uwzględnia też marynatę do indyka i ciesz się fenomenalnym smakiem tego mięsa! 

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu