Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pierś z indyka - kategoria top

Pierś z indyka

Z owocami, z curry, z pieczarkami, w postaci sznycli, pieczeni lub roladek – dania z piersi indyka to cała paleta kulinarnych możliwości. Można wybierać spośród poniższych propozycji lub stworzyć własne indycze przysmaki, inspirowane naszymi przepisami.

Przepisy 37

Grzybowe roladki z indyka

Grzybowe roladki z indyka

35 ze 100
50 min Łatwy
Filet z indyka z pieczarkami

Filet z indyka z pieczarkami

3 godz 34 min Średni
Pierś z indyka w sosie porowo-śmietanowym

Pierś z indyka w sosie porowo-śmietanowym

25 ze 100
40 min Łatwy
Klopsiki z indyka w sosie koperkowym

Klopsiki z indyka w sosie koperkowym

35 ze 100
42 min
Faszerowana papryka kaszą kuskus i gotowanym indykiem z sosem pomidorowym

Faszerowana papryka kaszą kuskus i gotowanym indykiem z sosem pomidorowym

100 ze 100
1 godz 10 min Łatwy
Pieczarkowa z pulpecikami

Pieczarkowa z pulpecikami

59 min Łatwy
Pieczeń z indyka faszerowana kaszą i warzywami

Pieczeń z indyka faszerowana kaszą i warzywami

80 ze 100
1 godz 9 min Łatwy
Roladki z indyka

Roladki z indyka

50 ze 100
2 godz Średni
Roladki z indyka faszerowane prażonym słonecznikiem i porem duszonym w soku z grapefruita

Roladki z indyka faszerowane prażonym słonecznikiem i porem duszonym w soku z grapefruita

65 ze 100
45 min Łatwy
Sznycel z indyka z piekarnika

Sznycel z indyka z piekarnika

70 ze 100
35 min Łatwy
Meksykańska zupa z kaszą gryczaną

Meksykańska zupa z kaszą gryczaną

55 min Łatwy
Pieczona pierś indyka w marynacie z kostki rosołowej

Pieczona pierś indyka w marynacie z kostki rosołowej

45 ze 100
1 godz 30 min Łatwy
Zupa ogórkowa z filetem z indyka

Zupa ogórkowa z filetem z indyka

1 godz 8 min Łatwy
Pieczona pierś z indyka w sosie grzybowym z maślakami

Pieczona pierś z indyka w sosie grzybowym z maślakami

75 ze 100
1 godz 46 min Łatwy
Pierś z indyka w cieście francuskim z morelami i orzechami

Pierś z indyka w cieście francuskim z morelami i orzechami

75 ze 100
2 godz 29 min Średni
Świąteczna sałatka z indykiem, serem camembert i żurawiną

Świąteczna sałatka z indykiem, serem camembert i żurawiną

50 min Łatwy
Pierś z indyka w boczku z morelami

Pierś z indyka w boczku z morelami

70 ze 100
1 godz 28 min Łatwy
Nuggetsy z indyka

Nuggetsy z indyka

60 ze 100
25 min Łatwy
Rolada z indyka

Rolada z indyka

70 ze 100
37 min Łatwy
Indyk z porem

Indyk z porem

55 ze 100
25 min Łatwy
Farfalle z indykiem i orzechami

Farfalle z indykiem i orzechami

80 ze 100
38 min Łatwy
Medaliony z indyka z sosem i tagliatelle

Medaliony z indyka z sosem i tagliatelle

70 ze 100
33 min Średni
Pierś z indyka z rzodkiewką

Pierś z indyka z rzodkiewką

40 ze 100
1 godz 55 min Łatwy
Faworki z piersi z indyka w sosie śmietanowo-ziołowym

Faworki z piersi z indyka w sosie śmietanowo-ziołowym

20 ze 100
27 min Łatwy
Bitki indycze z papryką

Bitki indycze z papryką

60 ze 100
1 godz 8 min Łatwy
Ryż z indykiem i jajkiem sadzonym

Ryż z indykiem i jajkiem sadzonym

100 ze 100
30 min Łatwy
Szaszłyki z indyka na maśle z groszkiem i marchewką

Szaszłyki z indyka na maśle z groszkiem i marchewką

40 ze 100
45 min Łatwy
Indyk w marynacie czosnkowo-paprykowej

Indyk w marynacie czosnkowo-paprykowej

55 ze 100
10 godz 55 min Łatwy
Indyk w marynacie musztardowej

Indyk w marynacie musztardowej

45 ze 100
1 godz 15 min Łatwy
Pierś indyka nadziewana orzechami i rozmarynem

Pierś indyka nadziewana orzechami i rozmarynem

60 ze 100
1 godz 25 min Łatwy
Eskalopki z indyka w sosie pomidorowo-serowym

Eskalopki z indyka w sosie pomidorowo-serowym

60 ze 100
40 min Łatwy
Łagodna potrawka indyka z warzywami

Łagodna potrawka indyka z warzywami

50 ze 100
47 min Łatwy
Świąteczna rolada z indyka

Świąteczna rolada z indyka

45 ze 100
1 godz 25 min Łatwy
Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki

Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki

80 ze 100
1 godz 46 min Łatwy
Duszony filet z indyka

Duszony filet z indyka

50 ze 100
35 min Łatwy
Faszerowany sznycel z indyka Speciale

Faszerowany sznycel z indyka Speciale

80 ze 100
1 godz 2 min Łatwy
Pierś z indyka z letnimi warzywami

Pierś z indyka z letnimi warzywami

75 ze 100
1 godz 41 min Łatwy

Pierś z indyka – łatwy sposób na pyszny obiad 

Przygotowanie efektownych potraw wcale nie musi być trudne ani oznaczać wielu godzin spędzonych w kuchni. Dzięki piersi z indyka szybko i z powodzeniem przygotujesz wystawne danie, którego bogaty smak zachwyci wszystkich. Pierś z indyka to coraz popularniejsze mięso, ponieważ jest łatwe w przygotowaniu, proste w obróbce, a jednocześnie bardzo smaczne i wartościowe pod względem odżywczym. Ma też szerokie zastosowanie, ponieważ można je smażyć, piec, gotować czy grillować. A ponieważ występuje w dużych kawałkach, to bez problemu przygotujesz także faszerowaną pierś z indyka. 

Pierś z indyka to sposób na kulinarną nudę 

Jeśli jesteś fanem drobiu, ale już znudził ci się kurczak, pierś z indyka to idealna odmiana. Ma nieco inny smak, trochę inną strukturę, ale zachowuje swoje uniwersalne zastosowanie i łatwość przyrządzania. Co więcej, występuje również w wielu kuchniach świata, więc bez problemu znajdziesz przepis na pierś z indyka w stylu amerykańskim lub orientalnym. Pierś z indyka łatwiej też nadziać i przygotować z niej pieczeń, dlatego może być gwoździem programu na bardziej wystawnym przyjęciu. 

Jasne i miękkie mięso z indyka jest cenione nie tylko przez kucharzy i smakoszy, ale także przez dzieci, które chętnie zjadają ją pod różną postacią, szczególnie zaś – w formie małych, panierowanych cząstek. 

Najlepszy sposób na pierś z indyka 

Choć znajdziecie wiele przepisów na pierś z indyka, warto zwrócić uwagę na dwa ważne elementy gwarantujące udany obiad z udziałem tego mięsa. Pierwszym jest zachowanie odpowiedniej soczystości, czyli nieprzesuszanie filetu. Podążaj dokładnie za przepisem i zwracaj uwagę na temperatury, czas pieczenia czy smażenia. 

Druga kwestia to marynaty. Dzięki nim mięso zawsze nabiera dodatkowych walorów smakowych, a także poprawia swoją strukturę po przyrządzeniu, jeśli wcześniej jest odpowiednio zamarynowane. Poszukaj przepisu, który uwzględnia też marynatę do indyka i ciesz się fenomenalnym smakiem tego mięsa! 

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu