Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki
Dodaj do CookBook

Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki

(0)
1 godz 46 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest pink086
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Papryka czerwona
1 
Papryka zielona
1 
Papryka żółta
1 
Papryka biała
3 
Cebula szalotka
40  dag
Mięso z piersi indyczej
25  dag
Karkówka
2 
Cukinia
15  dag
Boczek wędzony
10  dag
Pieczarki
5  łyżek
Olej
trochę
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
trochę
Przyprawa do mięs
trochę
Przyprawa do mięs
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
19.4 g
Wartość energetyczna
439.1 kcal
Tłuszcze
33.4 g
Białko
22.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pożywne szaszłyki z piersi z indyka i karkówki nie tylko pięknie wyglądają, ale również wyśmienicie smakują. Kolorowe szaszłyki idealne sprawdzą się na rodzinnego grilla. Serwuj je z podpieczonym, chrupiącym pieczywem. Możesz również wykonać pyszny sos z połączenia ketchupu oraz Majonezu Dekoracyjnego WINIARY!

Przygotowanie

106 min
  • Krok 1

    10 min
    Papryki dokładnie umyć, wybrać nasienie i pokroić na mniejsze kawałki (większą kostkę).
  • Krok 2

    5 min
    Cukinie dokładnie umyć, pokroić w talarki. Przyprawić delikatnie do smaku, dodać łyżkę oleju. Całość dokładnie wymieszać.
  • Krok 3

    5 min
    Szalotkę obrać, umyć i pokroić w mniejsze kawałki (takie które nadawać się będą do szaszłyków).
  • Krok 4

    10 min
    Pierś z indyka dokładnie umyć, usunąć ewentulane błony. Pokroić w większą kostkę. Przyprawić do smaku dodać dwie łyżki oleju. Całość dokładnie wymieszać. Mięso można przyrządzić kilka godzin wcześniej.
  • Krok 5

    5 min
    Boczek pokroić w mniejsze kawałki (plastry nie za grube).
  • Krok 6

    10 min
    Karkówkę należy dokładnie umyć, pokroić w kostkę na mniejsze kawałki. Przyprawić do smaku i dodać dwie łyżki oleju. Całość dokładnie wymieszać. Mięso można przyrządzić kilka godzin wcześniej, aby się przegryzło.
  • Krok 7

    10 min
    Pieczarki obieramy i podgotowujemy w wodzie lekko doprawionej przyprawą warzywną. Po podgotowaniu odcedzamy i pozostawiamy do obcieknięcia.
  • Krok 8

    10 min
    Patyczki nadziewamy przygotowanymi warzywami i mięsem. Pamiętając, że nie łączymy piersi z karkówką. Nadziewamy tak, aby było kolorowo i apetycznie.
  • Krok 9

    15 min
    Grillujemy szaszłyki z piersi z indyka np. na tatce lub na specjalnej foli aluminiowej do grilla. One grillują się trochę krócej niż te z karkówką.
  • Krok 10

    25 min
    Grillujemy szaszłyki z karkówką. Pamiętając o przewracaniu szaszłyków.
  • Krok 11

    1 min
    Gotowe szaszłyki podajemy na stół.
Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki

Krok 1 z 11

Papryki dokładnie umyć, wybrać nasienie i pokroić na mniejsze kawałki (większą kostkę).

Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki

Krok 2 z 11

Cukinie dokładnie umyć, pokroić w talarki. Przyprawić delikatnie do smaku, dodać łyżkę oleju. Całość dokładnie wymieszać.

Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki

Krok 3 z 11

Szalotkę obrać, umyć i pokroić w mniejsze kawałki (takie które nadawać się będą do szaszłyków).

Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki

Krok 4 z 11

Pierś z indyka dokładnie umyć, usunąć ewentulane błony. Pokroić w większą kostkę. Przyprawić do smaku dodać dwie łyżki oleju. Całość dokładnie wymieszać. Mięso można przyrządzić kilka godzin wcześniej.

Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki

Krok 5 z 11

Boczek pokroić w mniejsze kawałki (plastry nie za grube).

Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki

Krok 6 z 11

Karkówkę należy dokładnie umyć, pokroić w kostkę na mniejsze kawałki. Przyprawić do smaku i dodać dwie łyżki oleju. Całość dokładnie wymieszać. Mięso można przyrządzić kilka godzin wcześniej, aby się przegryzło.

Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki

Krok 7 z 11

Pieczarki obieramy i podgotowujemy w wodzie lekko doprawionej przyprawą warzywną. Po podgotowaniu odcedzamy i pozostawiamy do obcieknięcia.

Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki

Krok 8 z 11

Patyczki nadziewamy przygotowanymi warzywami i mięsem. Pamiętając, że nie łączymy piersi z karkówką. Nadziewamy tak, aby było kolorowo i apetycznie.

Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki

Krok 9 z 11

Grillujemy szaszłyki z piersi z indyka np. na tatce lub na specjalnej foli aluminiowej do grilla. One grillują się trochę krócej niż te z karkówką.

Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki

Krok 10 z 11

Grillujemy szaszłyki z karkówką. Pamiętając o przewracaniu szaszłyków.

Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki

Krok 11 z 11

Gotowe szaszłyki podajemy na stół.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Szaszłyki z łososia w formie tacos

    Szaszłyki z łososia w formie tacos

    30 min Łatwy
  • Szaszłyki z piekarnika z boczkiem

    Szaszłyki z piekarnika z boczkiem

    4 godz 31 min Łatwy
  • Szaszłyki z piersi kurczaka i warzyw z sosem WINIARY

    Szaszłyki z piersi kurczaka i warzyw z sosem WINIARY

    32 min Łatwy
  • Grillowane szaszłyki - roladki z kurczaka

    Grillowane szaszłyki - roladki z kurczaka

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu