Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki

0
106 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Papryka czerwona
1 
Papryka zielona
1 
Papryka żółta
1 
Papryka biała
3 
Cebula szalotka
40 dag
Mięso z piersi indyczej
25 dag
Karkówka
2 
Cukinia
15 dag
Boczek wędzony
10 dag
Pieczarki
5 łyżek
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
439.1 kcal
Węglowodany
19.39 g
Białko
22.33 g
Tłuszcze
33.38 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

106 min
Krok 1
10 min
Papryki dokładnie umyć, wybrać nasienie i pokroić na mniejsze kawałki (większą kostkę).
Krok 2
5 min
Cukinie dokładnie umyć, pokroić w talarki. Przyprawić delikatnie do smaku, dodać łyżkę oleju. Całość dokładnie wymieszać.
Krok 3
5 min
Szalotkę obrać, umyć i pokroić w mniejsze kawałki (takie które nadawać się będą do szaszłyków).
Krok 4
10 min
Pierś z indyka dokładnie umyć, usunąć ewentulane błony. Pokroić w większą kostkę. Przyprawić do smaku dodać dwie łyżki oleju. Całość dokładnie wymieszać. Mięso można przyrządzić kilka godzin wcześniej.
Krok 5
5 min
Boczek pokroić w mniejsze kawałki (plastry nie za grube).
Krok 6
10 min
Karkówkę należy dokładnie umyć, pokroić w kostkę na mniejsze kawałki. Przyprawić do smaku i dodać dwie łyżki oleju. Całość dokładnie wymieszać. Mięso można przyrządzić kilka godzin wcześniej, aby się przegryzło.
Krok 7
10 min
Pieczarki obieramy i podgotowujemy w wodzie lekko doprawionej przyprawą warzywną. Po podgotowaniu odcedzamy i pozostawiamy do obcieknięcia.
Krok 8
10 min
Patyczki nadziewamy przygotowanymi warzywami i mięsem. Pamiętając, że nie łączymy piersi z karkówką. Nadziewamy tak, aby było kolorowo i apetycznie.
Krok 9
15 min
Grillujemy szaszłyki z piersi z indyka np. na tatce lub na specjalnej foli aluminiowej do grilla. One grillują się trochę krócej niż te z karkówką.
Krok 10
25 min
Grillujemy szaszłyki z karkówką. Pamiętając o przewracaniu szaszłyków.
Krok 11
1 min
Gotowe szaszłyki podajemy na stół.
Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki

Krok 1 z 11

Papryki dokładnie umyć, wybrać nasienie i pokroić na mniejsze kawałki (większą kostkę).

Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki

Krok 2 z 11

Cukinie dokładnie umyć, pokroić w talarki. Przyprawić delikatnie do smaku, dodać łyżkę oleju. Całość dokładnie wymieszać.

Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki

Krok 3 z 11

Szalotkę obrać, umyć i pokroić w mniejsze kawałki (takie które nadawać się będą do szaszłyków).

Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki

Krok 4 z 11

Pierś z indyka dokładnie umyć, usunąć ewentulane błony. Pokroić w większą kostkę. Przyprawić do smaku dodać dwie łyżki oleju. Całość dokładnie wymieszać. Mięso można przyrządzić kilka godzin wcześniej.

Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki

Krok 5 z 11

Boczek pokroić w mniejsze kawałki (plastry nie za grube).

Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki

Krok 6 z 11

Karkówkę należy dokładnie umyć, pokroić w kostkę na mniejsze kawałki. Przyprawić do smaku i dodać dwie łyżki oleju. Całość dokładnie wymieszać. Mięso można przyrządzić kilka godzin wcześniej, aby się przegryzło.

Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki

Krok 7 z 11

Pieczarki obieramy i podgotowujemy w wodzie lekko doprawionej przyprawą warzywną. Po podgotowaniu odcedzamy i pozostawiamy do obcieknięcia.

Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki

Krok 8 z 11

Patyczki nadziewamy przygotowanymi warzywami i mięsem. Pamiętając, że nie łączymy piersi z karkówką. Nadziewamy tak, aby było kolorowo i apetycznie.

Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki

Krok 9 z 11

Grillujemy szaszłyki z piersi z indyka np. na tatce lub na specjalnej foli aluminiowej do grilla. One grillują się trochę krócej niż te z karkówką.

Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki

Krok 10 z 11

Grillujemy szaszłyki z karkówką. Pamiętając o przewracaniu szaszłyków.

Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki

Krok 11 z 11

Gotowe szaszłyki podajemy na stół.

Pożywne Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki nie tylko pięknie wyglądają, ale również wyśmienicie smakują. Kolorowe szaszłyki idealne sprawdzą się na rodzinnego grilla. Serwuj je z podpieczonym, chrupiącym pieczywem. Możesz również wykonać pyszny sos z połączenia ketchupu oraz Majonezu Dekoracyjnego WINIARY!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika