Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
6
porcji
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wraz z rozpoczęciem sezonu grillowego powraca coroczne pytanie – co podać gościom, którzy nie jedzą mięsa? Na grillu poza skwierczącymi skrzydełkami i kiełbasą dobrze sprawdzą się również warzywa, sery, tofu czy tempeh. Niezliczona ilość kombinacji i mieszania ze sobą wegetariańskich składników sprawi, że otworzy się przed Tobą cały wachlarz możliwości związanych z bezmięsnymi daniami. Kto wie, może szaszłyki wegetariańskie skuszą również zwolenników tradycyjnego, mięsnego grillowania do spróbowania czegoś nowego?
Przygotowanie
27 min
Krok 1
10 min
Warzywa pokrój na kawałki o podobnej wielkości. Nadziewaj na patyczki do szaszłyków. Posyp ziołami prowansalskimi.
Krok 2
14 min
Piecz na rozgrzanym grillu, aż warzywa będą przyrumienione i miękkie.
Krok 3
2 min
Po zdjęciu z grilla oprósz solą i pieprzem (solenie warzyw przed grillowaniem sprawi, że będą zbyt suche).
Krok 4
1 min
Podawaj z Sosem Tatarskim WINIARY.
Krok 1
z
4
Warzywa pokrój na kawałki o podobnej wielkości. Nadziewaj na patyczki do szaszłyków. Posyp ziołami prowansalskimi.
Krok 2
z
4
Piecz na rozgrzanym grillu, aż warzywa będą przyrumienione i miękkie.
Krok 3
z
4
Po zdjęciu z grilla oprósz solą i pieprzem (solenie warzyw przed grillowaniem sprawi, że będą zbyt suche).
Krok 4
z
4
Podawaj z Sosem Tatarskim WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0