Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wraz z rozpoczęciem sezonu grillowego powraca coroczne pytanie – co podać gościom, którzy nie jedzą mięsa? Na grillu poza skwierczącymi skrzydełkami i kiełbasą dobrze sprawdzą się również warzywa, sery, tofu czy tempeh. Niezliczona ilość kombinacji i mieszania ze sobą wegetariańskich składników sprawi, że otworzy się przed Tobą cały wachlarz możliwości związanych z bezmięsnymi daniami. Kto wie, może szaszłyki wegetariańskie skuszą również zwolenników tradycyjnego, mięsnego grillowania do spróbowania czegoś nowego?
Przygotowanie
27 min
Krok 1
10 min
Warzywa pokrój na kawałki o podobnej wielkości. Nadziewaj na patyczki do szaszłyków. Posyp ziołami prowansalskimi.
Krok 2
14 min
Piecz na rozgrzanym grillu, aż warzywa będą przyrumienione i miękkie.
Krok 3
2 min
Po zdjęciu z grilla oprósz solą i pieprzem (solenie warzyw przed grillowaniem sprawi, że będą zbyt suche).
Krok 4
1 min
Podawaj z Sosem Tatarskim WINIARY.
Krok 1
z
4
Warzywa pokrój na kawałki o podobnej wielkości. Nadziewaj na patyczki do szaszłyków. Posyp ziołami prowansalskimi.
Krok 2
z
4
Piecz na rozgrzanym grillu, aż warzywa będą przyrumienione i miękkie.
Krok 3
z
4
Po zdjęciu z grilla oprósz solą i pieprzem (solenie warzyw przed grillowaniem sprawi, że będą zbyt suche).
Krok 4
z
4
Podawaj z Sosem Tatarskim WINIARY.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0