Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kolorowe szaszłyki z grilla

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Kiełbasa wieprzowa
2 
Cebula czerwona
1 
Cukinia
1 
Papryka żółta
1 trochę
Czosnek granulowany
1 łyżeczka
Zioła prowansalskie
1 łyżeczka
Curry
20 ml
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
11.74 g
Węglowodany
6.86 g
Tłuszcze
24.98 g
Wartość energetyczna
298.94 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
8 min
Cukinię umyć, pokroić w plastry ok. 0,5 cm (nie obierać), pokropić olejem plasterki i posypać czosnkiem granulowanym i ziołami prowansalskimi. Odstawić do lodówki.
Krok 2
7 min
Paprykę opłukać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę ok. 2,5 cm. Skropić olejem i oprószyć curry, wymieszać i wstawić do lodówki.
Krok 3
10 min
Cebule czerwone obrać, pokroić w plastry. Kiełbasę także kroimy na ok. 1 cm plastry. Nadziewać na patyczki do szaszłyków kiełbasę, cukinię, kiełbasę, cebulę, kiełbasę, żółtą paprykę itd.
Krok 4
15 min
Pokropić szaszłyki delikatnie olejem i obficie posypać przyprawą do szaszłyków ze wszystkich stron. Grillować z dwóch stron.
Kolorowe szaszłyki z grilla

Krok 1 z 4

Cukinię umyć, pokroić w plastry ok. 0,5 cm (nie obierać), pokropić olejem plasterki i posypać czosnkiem granulowanym i ziołami prowansalskimi. Odstawić do lodówki.

Kolorowe szaszłyki z grilla

Krok 2 z 4

Paprykę opłukać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę ok. 2,5 cm. Skropić olejem i oprószyć curry, wymieszać i wstawić do lodówki.

Kolorowe szaszłyki z grilla

Krok 3 z 4

Cebule czerwone obrać, pokroić w plastry. Kiełbasę także kroimy na ok. 1 cm plastry. Nadziewać na patyczki do szaszłyków kiełbasę, cukinię, kiełbasę, cebulę, kiełbasę, żółtą paprykę itd.

Kolorowe szaszłyki z grilla

Krok 4 z 4

Pokropić szaszłyki delikatnie olejem i obficie posypać przyprawą do szaszłyków ze wszystkich stron. Grillować z dwóch stron.

Kolorowa propozycja na sezon grillowy! Zamiast zwykłych szaszłyków wypróbuj kolorowe szaszłyki z grilla! Smakowitą przeplatankę kolorystyczną uzyskasz, jeśli wszystkie składniki pokroisz na fragmenty o zbliżonej wielkości. Kiełbasę, cukinię i cebulę kroisz w plastry, natomiast paprykę w kostkę. Wszystkie elementy skrapiasz oliwą i doprawiasz aromatycznymi przyprawami. Kolorowe szaszłyki z grilla najlepiej smakują wtedy, gdy przyrządzisz je wspólnie z rodziną bądź przyjaciółmi!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika