Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kanapki to pomysł na prosty i smaczny posiłek – sprawdzą się na śniadanie, kolację lub jako mała przekąska na spotkaniu z rodziną lub znajomymi. W prosty sposób możesz przygotować kilka zupełnie różnych wariacji na temat kanapek. Oto nasz przepis na niebanalne, kolorowe grzanki, które z apetytem zjedzą Twoi bliscy. Sprawdź, co dla Ciebie przygotowaliśmy. Obiecujemy, będzie pysznie! A takie kanapki nigdy się nie znudzą.
Kolorowe grzanki – pomysł na niebanalny, szybki posiłek
Z tym przepisem zapomnisz o nudnych kanapkach. Takie grzanki to sposób, żeby je odczarować, a także wykorzystać składniki, które masz w swojej kuchni. Możesz dodać swoje ulubione warzywa lub inne sosy, dzięki czemu każda kanapka będzie smakować wyjątkowo. Baza każdej grzanki jest grillowane, chrupiące pieczywo – możesz sięgnąć po kromki chleba, bagietkę lub bułki, jeśli to właśnie je masz pod ręką. Do tego mnóstwo pysznych, kolorowych składników – warzywa, świeże, aromatyczne zioła, przyprawy i Majonez Wegański WINIARY. Przekonaj się, jak szybko takie kanapki znikają z talerzy. Smacznego!
Pieczywo zgrilluj, a następnie posmaruj Majonezem Wegańskim WINIARY. Na kromkach poukładaj plastry awokado. Dodaj kiełki. Całość posyp szczypiorkiem i dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Pieczywo zgrilluj, a następnie posmaruj Majonezem Wegańskim WINIARY. Awokado pokrój w plastry i ułóż na grzankach. Pomidorki koktajlowe poprzekrawaj na połówki i dodaj do awokado. Całość dopraw solą i pieprzem. Wierzch posyp drobno posiekaną cebulą.
Pieczywo zgrilluj, a następnie posmaruj Majonezem Wegańskim WINIARY. Pomidory pokrój w plastry i ułóż na grzankach. Całość posyp posiekanymi ziołami oraz dopraw solą i pieprzem.
Pieczywo zgrilluj, a następnie posmaruj Majonezem Wegańskim WINIARY. Posyp zielonym groszkiem. Dodaj plasterki rzodkiewki, ogórka oraz kiełki i zioła. Całość skrop sokiem z limonki oraz dopraw pieprzem.
Pieczywo zgrilluj, a następnie posmaruj Majonezem Wegańskim WINIARY. Grzyby pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć na patelnię z odrobiną oleju i smaż, aż stracą objętość. Pod koniec smażenia dopraw miodem, papryką i ketchupem. Ułóż na grzance.
Pieczywo zgrilluj, a następnie posmaruj Majonezem Wegańskim WINIARY. Grillowane warzywa ułóż na grzance. Dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe oraz kawałki oliwek. Opcjonalnie możesz posypać orzechami i/lub fetą.
Pieczywo zgrilluj, a następnie posmaruj Majonezem Wegańskim WINIARY. Szparagi pokrój na mniejsze części. Skrop oliwą i dopraw solą i pieprzem. Usmaż na patelni lub na grillu. Ciepłe szparagi ułóż na grzankach. Dodaj połówki pomidorków koktajlowych i koperek.