Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Buraka zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiego puree.
Krok 2
5 min
Do musu z buraka dodaj rozpuszczone masło, mleko, cukier, sól, mąkę oraz żółtka i całość dokładnie wymieszaj. Na końcu dodaj proszek do pieczenia i sodę.
Krok 3
5 min
W osobnej misce ubij białka ze szczyptą soli, aż będą sztywne.
Krok 4
3 min
Ubite białka połącz z pozostałą masą, delikatnie mieszając całość łopatką lub łyżką.
Krok 5
15 min
Naleśniki smażymy na średnio rozgrzanej patelni. Kiedy na powierzchni placka zaczną pojawiać się bąbelki powietrza, przewracamy na drugą stronę.
Krok 6
4 min
Podawaj z ulubionymi dodatkami – na przykład owocami i miodem!
Krok 7
30 min
Wersja pomarańczowa: zamiast buraka użyj dwóch ugotowanych lub upieczonych i zmiksowanych marchewek!
Krok 1
z
7
Buraka zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiego puree.
Krok 2
z
7
Do musu z buraka dodaj rozpuszczone masło, mleko, cukier, sól, mąkę oraz żółtka i całość dokładnie wymieszaj. Na końcu dodaj proszek do pieczenia i sodę.
Krok 3
z
7
W osobnej misce ubij białka ze szczyptą soli, aż będą sztywne.
Krok 4
z
7
Ubite białka połącz z pozostałą masą, delikatnie mieszając całość łopatką lub łyżką.
Krok 5
z
7
Naleśniki smażymy na średnio rozgrzanej patelni. Kiedy na powierzchni placka zaczną pojawiać się bąbelki powietrza, przewracamy na drugą stronę.
Krok 6
z
7
Podawaj z ulubionymi dodatkami – na przykład owocami i miodem!
Krok 7
z
7
Wersja pomarańczowa: zamiast buraka użyj dwóch ugotowanych lub upieczonych i zmiksowanych marchewek!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0