Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Puszyste kolorowe pancakes

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
4 4 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 płaskich łyżek
Masło
1 
Buraki
1 szklanka
Mleko
3 
Jajko
1 szczypta
Sól
2 płaskich łyżek
Miód
2 łyżeczek
Cukier wanilinowy WINIARY
1 Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
100 g
Jagody

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
11.22 g
Węglowodany
42.73 g
Tłuszcze
18.68 g
Wartość energetyczna
370.05 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
5 min
Buraka zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiego puree.
Krok 2
5 min
Do musu z buraka dodaj rozpuszczone masło, mleko, cukier, sól, mąkę oraz żółtka i całość dokładnie wymieszaj. Na końcu dodaj proszek do pieczenia i sodę.
Krok 3
5 min
W osobnej misce ubij białka ze szczyptą soli, aż będą sztywne.
Krok 4
3 min
Ubite białka połącz z pozostałą masą, delikatnie mieszając całość łopatką lub łyżką.
Krok 5
15 min
Naleśniki smażymy na średnio rozgrzanej patelni. Kiedy na powierzchni placka zaczną pojawiać się bąbelki powietrza, przewracamy na drugą stronę.
Krok 6
4 min
Podawaj z ulubionymi dodatkami – na przykład owocami i miodem!
Krok 7
30 min
Wersja pomarańczowa: zamiast buraka użyj dwóch ugotowanych lub upieczonych i zmiksowanych marchewek!
Puszyste kolorowe pancakes

Krok 1 z 7

Buraka zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiego puree.

Puszyste kolorowe pancakes

Krok 2 z 7

Do musu z buraka dodaj rozpuszczone masło, mleko, cukier, sól, mąkę oraz żółtka i całość dokładnie wymieszaj. Na końcu dodaj proszek do pieczenia i sodę.

Puszyste kolorowe pancakes

Krok 3 z 7

W osobnej misce ubij białka ze szczyptą soli, aż będą sztywne.

Puszyste kolorowe pancakes

Krok 4 z 7

Ubite białka połącz z pozostałą masą, delikatnie mieszając całość łopatką lub łyżką.

Puszyste kolorowe pancakes

Krok 5 z 7

Naleśniki smażymy na średnio rozgrzanej patelni. Kiedy na powierzchni placka zaczną pojawiać się bąbelki powietrza, przewracamy na drugą stronę.

Puszyste kolorowe pancakes

Krok 6 z 7

Podawaj z ulubionymi dodatkami – na przykład owocami i miodem!

Puszyste kolorowe pancakes

Krok 7 z 7

Wersja pomarańczowa: zamiast buraka użyj dwóch ugotowanych lub upieczonych i zmiksowanych marchewek!

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika