Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Puszyste ciasto jabłkowe z kisielem

Puszyste ciasto jabłkowe z kisielem

(0)
1 godz 20 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
1  opakowanie
Kisiel o smaku wiśniowym WINIARY
4 
Jajko
0.5  szklanka
Olej
0.5  szklanka
Cukier
1  szklanka
Mąka pszenna
2 
Średniej wielkości jabłka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.19 g
Węglowodany
24.89 g
Tłuszcze
10.25 g
Wartość energetyczna
226.4 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Domowe ciasto jabłkowe z kisielem WINIARY, to świetny sposób na szybką i słodką przekąskę. Wystarczy ubić jajka, dodać resztę składników i upiec, aby po kilkudziesięciu minutach cieszyć się pysznym, jesiennym wypiekiem. Na sam koniec możemy posypać puszyste ciasto jabłkowe cukrem pudrem i cynamonem, co sprawi, że cała rodzina będzie z niecierpliwością czekać, aż ciasto jabłkowe wystygnie!
Wypróbuj także nasz przepis na szybką szarlotkę

Przygotowanie

80 min
  • Krok 1

    10 min
    Całe jajka ubij z cukrem do podwojenia objętości.
  • Krok 2

    10 min
    Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i dodaj do ubitych jajek razem z kisielem.
  • Krok 3

    5 min
    Cały czas miksując, dolej cienkim strumieniem olej.
  • Krok 4

    5 min
    Powstałą masę wylej do wyłożonej papierem do pieczenia foremki.
  • Krok 5

    5 min
    Na wierzch wyłóż jabłka pokrojone w kostkę.
  • Krok 6

    45 min
    Piecz 45 minut w 180 stopniach.
Puszyste ciasto jabłkowe z kisielem

Krok 1 z 6

Całe jajka ubij z cukrem do podwojenia objętości.

Puszyste ciasto jabłkowe z kisielem

Krok 2 z 6

Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i dodaj do ubitych jajek razem z kisielem.

Puszyste ciasto jabłkowe z kisielem

Krok 3 z 6

Cały czas miksując, dolej cienkim strumieniem olej.

Puszyste ciasto jabłkowe z kisielem

Krok 4 z 6

Powstałą masę wylej do wyłożonej papierem do pieczenia foremki.

Puszyste ciasto jabłkowe z kisielem

Krok 5 z 6

Na wierzch wyłóż jabłka pokrojone w kostkę.

Puszyste ciasto jabłkowe z kisielem

Krok 6 z 6

Piecz 45 minut w 180 stopniach.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 2

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
J Joanna

Dlaczego w żadnym z przepisów na tej stronie nie ma podanej wielkości blachy? Jest to bardzo ważna informacja

Winiary
Expert

Joanno, do wypieku używamy blachy w standardowych rozmiarach (36 x 25 cm) lub 40 x 25 cm. Przy nieco większej ciasto będzie tylko nieco niższe. Okrągła forma do pieczenia może mieć średnicę ok. 28-30 cm.

G Grażyna

Fajnie, ale ile tego oleju ;)

Winiary
Expert

Pół szklanki oleju. :-)

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Ciasto
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Pieczenie
  • Popołudniowa przekąska
  • Wielkanoc

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto na oleju z owocami

    Ciasto na oleju z owocami

    1 godz 10 min Łatwy
  • Ciasto jogurtowe z owocami

    Ciasto jogurtowe z owocami

    1 godz 9 min Łatwy
  • Tort marchewkowy

    Tort marchewkowy

    4 godz 31 min Średni
  • Warstwowa rolada z owocami

    Warstwowa rolada z owocami

    1 godz 10 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu