Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Domowe ciasto jabłkowe z kisielem WINIARY, to świetny sposób na szybką i słodką przekąskę. Wystarczy ubić jajka, dodać resztę składników i upiec, aby po kilkudziesięciu minutach cieszyć się pysznym, jesiennym wypiekiem. Na sam koniec możemy posypać puszyste ciasto jabłkowe cukrem pudrem i cynamonem, co sprawi, że cała rodzina będzie z niecierpliwością czekać, aż ciasto jabłkowe wystygnie! Wypróbuj także nasz przepis na szybką szarlotkę
Przygotowanie
80 min
Krok 1
10 min
Całe jajka ubij z cukrem do podwojenia objętości.
Krok 2
10 min
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i dodaj do ubitych jajek razem z kisielem.
Krok 3
5 min
Cały czas miksując, dolej cienkim strumieniem olej.
Krok 4
5 min
Powstałą masę wylej do wyłożonej papierem do pieczenia foremki.
Krok 5
5 min
Na wierzch wyłóż jabłka pokrojone w kostkę.
Krok 6
45 min
Piecz 45 minut w 180 stopniach.
Krok 1
z
6
Całe jajka ubij z cukrem do podwojenia objętości.
Krok 2
z
6
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i dodaj do ubitych jajek razem z kisielem.
Krok 3
z
6
Cały czas miksując, dolej cienkim strumieniem olej.
Krok 4
z
6
Powstałą masę wylej do wyłożonej papierem do pieczenia foremki.
Krok 5
z
6
Na wierzch wyłóż jabłka pokrojone w kostkę.
Krok 6
z
6
Piecz 45 minut w 180 stopniach.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
2
J
Joanna
Dlaczego w żadnym z przepisów na tej stronie nie ma podanej wielkości blachy? Jest to bardzo ważna informacja
Winiary
Expert
Joanno, do wypieku używamy blachy w standardowych rozmiarach (36 x 25 cm) lub 40 x 25 cm. Przy nieco większej ciasto będzie tylko nieco niższe. Okrągła forma do pieczenia może mieć średnicę ok. 28-30 cm.
Komentarze 2