Szybka szarlotka
73min
Łatwy
2 łyżek
200 g
Masło
200 g
Cukier
1
Jajko
1 łyżeczka
500 g
Jabłka
12 g
Wiórki kokosowe
16 g
Cukier wanilinowy WINIARY
500 g
Mąka pszenna
.
Wartości odżywcze
Białko
3.9 g
Węglowodany
41.68 g
Tłuszcze
13.78 g
Wartość energetyczna
303.57 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
73 min
Krok 1
10 min
Połącz ze sobą wszystkie składniki oprócz jabłek i wiórków, zrób kruszonkę.
Krok 2
5 min
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
5 min
Blachę wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż 3/4 ciasta, następnie jabłka i resztę ciasta.
Krok 4
2 min
Posyp wiórkami kokosowymi.
Krok 5
50 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz 50 minut.
Krok 6
1 min
Szarlotkę podawaj udekorowaną świeżą miętą.
Krucha i pyszna, szybka szarlotka z wiórkami kokosowymi oraz... majonezem :) Tak, to możliwe i na dodatek - przepyszne! Ciasta nie trzeba chłodzić, jabłek smażyć - a efekt... przechodzi wszelkie oczekiwania. I można jeść na gorąco - na przykład z lodami waniliowymi... I co Wy na to? ;)
Komentarze 1