Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Szybka szarlotka

0
73 min
Łatwy

Składniki

-
16 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200 g
Masło
200 g
Cukier
1 
Jajko
1 łyżeczka
500 g
Jabłka
12 g
Wiórki kokosowe
16 g
Cukier wanilinowy WINIARY
500 g
Mąka pszenna

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
41.68 g
Białko
3.9 g
Wartość energetyczna
303.57 kcal
Tłuszcze
13.78 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

73 min
Krok 1
10 min
Połącz ze sobą wszystkie składniki oprócz jabłek i wiórków, zrób kruszonkę.
Krok 2
5 min
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
5 min
Blachę wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż 3/4 ciasta, następnie jabłka i resztę ciasta.
Krok 4
2 min
Posyp wiórkami kokosowymi.
Krok 5
50 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz 50 minut.
Krok 6
1 min
Szarlotkę podawaj udekorowaną świeżą miętą.
Szybka szarlotka

Krok 1 z 6

Połącz ze sobą wszystkie składniki oprócz jabłek i wiórków, zrób kruszonkę.

Szybka szarlotka

Krok 2 z 6

Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Szybka szarlotka

Krok 3 z 6

Blachę wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż 3/4 ciasta, następnie jabłka i resztę ciasta.

Szybka szarlotka

Krok 4 z 6

Posyp wiórkami kokosowymi.

Szybka szarlotka

Krok 5 z 6

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz 50 minut.

Szybka szarlotka

Krok 6 z 6

Szarlotkę podawaj udekorowaną świeżą miętą.

Krucha i pyszna, szybka szarlotka z wiórkami kokosowymi oraz... majonezem :) Tak, to możliwe i na dodatek - przepyszne! Ciasta nie trzeba chłodzić, jabłek smażyć - a efekt... przechodzi wszelkie oczekiwania. I można jeść na gorąco - na przykład z lodami waniliowymi... I co Wy na to? ;)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika