Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Filet z indyka z pieczarkami
Dodaj do CookBook

Filet z indyka z pieczarkami

(0)
3 godz 34 min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest Agata
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Przyprawa uniwersalna ZIARENKA SMAKU WINIARY
1  słoik
Sos chrzanowy WINIARY
1  kg
Filet z indyka
250  g
Pieczarki
1 
Cebula
1  łyżka
Masło
1 
Ogórki konserwowe
3  łyżek
Olej
trochę
Pieprz
trochę
Zioła prowansalskie
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4.4 g
Wartość energetyczna
357.7 kcal
Tłuszcze
26.8 g
Białko
25.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Brakuje Ci pomysłu na smaczny i ciekawy obiad? Mamy dla Ciebie propozycję, przyrządź roladę z indyka wypełnioną farszem na bazie pieczarek, z dodatkiem ogórka i szczyptą ziół, które pachną Prowansją...

Przygotowanie

214 min
  • Krok 1

    10 min
    Mięso rozkrój w poprzek, tak aby powstał duży cienki płat, lekko rozbij tłuczkiem, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  • Krok 2

    10 min
    Oczyść pieczarki i cebulę, pieczarki zetrzyj na tace o grubych oczkach a cebulę posiekaj.
  • Krok 3

    30 min
    Cebulę zeszklij na maśle, dodaj pieczarki, duś je razem do odparowania płynu.
  • Krok 4

    1 min
    Dopraw farsz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem, ostudź.
  • Krok 5

    10 min
    Ogórka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, odsącz z wody, dodaj do farszu.
  • Krok 6

    5 min
    Farsz rozłóż równomiernie na płacie mięsa i zwiń je w roladę.
  • Krok 7

    2 min
    Roladę dokładnie obwiąż nicią, tak, żeby farsz nie wydostał się w trakcie pieczenia, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
  • Krok 8

    60 min
    Skrop mięso olejem i umieść w lodówce na około 60 minut.
  • Krok 9

    80 min
    Po tym czasie wstaw roladę w naczyniu żaroodpornym do piekarnika nagrzanego do 200°C, piecz 20 minut, następnie obniż temperaturę do 180°C i piecz kolejne 50-60 minut.
  • Krok 10

    6 min
    Ostudzoną roladę pokrój w ukośne plastry, rozłóż na półmisku i podawaj z Sosem chrzanowym.
Filet z indyka z pieczarkami

Krok 1 z 10

Mięso rozkrój w poprzek, tak aby powstał duży cienki płat, lekko rozbij tłuczkiem, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Filet z indyka z pieczarkami

Krok 2 z 10

Oczyść pieczarki i cebulę, pieczarki zetrzyj na tace o grubych oczkach a cebulę posiekaj.

Filet z indyka z pieczarkami

Krok 3 z 10

Cebulę zeszklij na maśle, dodaj pieczarki, duś je razem do odparowania płynu.

Filet z indyka z pieczarkami

Krok 4 z 10

Dopraw farsz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem, ostudź.

Filet z indyka z pieczarkami

Krok 5 z 10

Ogórka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, odsącz z wody, dodaj do farszu.

Filet z indyka z pieczarkami

Krok 6 z 10

Farsz rozłóż równomiernie na płacie mięsa i zwiń je w roladę.

Filet z indyka z pieczarkami

Krok 7 z 10

Roladę dokładnie obwiąż nicią, tak, żeby farsz nie wydostał się w trakcie pieczenia, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Filet z indyka z pieczarkami

Krok 8 z 10

Skrop mięso olejem i umieść w lodówce na około 60 minut.

Filet z indyka z pieczarkami

Krok 9 z 10

Po tym czasie wstaw roladę w naczyniu żaroodpornym do piekarnika nagrzanego do 200°C, piecz 20 minut, następnie obniż temperaturę do 180°C i piecz kolejne 50-60 minut.

Filet z indyka z pieczarkami

Krok 10 z 10

Ostudzoną roladę pokrój w ukośne plastry, rozłóż na półmisku i podawaj z Sosem chrzanowym.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Niski poziom cukru
  • Pieczenie
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Filety z kurczaka w boczku

    Filety z kurczaka w boczku

    43 min Łatwy
  • Ziołowo-cytrynowy filet z indyka

    Ziołowo-cytrynowy filet z indyka

    1 godz 12 min Łatwy
  • Filet z pstrąga z sosem musztardowym

    Filet z pstrąga z sosem musztardowym

    34 min Łatwy
  • Filet z mintaja w cytrynowej panierce

    Filet z mintaja w cytrynowej panierce

    24 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu