Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filet z indyka z pieczarkami

0
214 min
Średni

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 szczypta
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
1 słoik
Sos chrzanowy WINIARY
1 kg
Filet z indyka
250 g
Pieczarki
1 
Cebula
1 łyżka
Masło
1 
Ogórki konserwowe
3 łyżek
Olej
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Zioła prowansalskie

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
451.54 kcal
Węglowodany
4.69 g
Białko
25.86 g
Tłuszcze
37.44 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

214 min
Krok 1
10 min
Mięso rozkrój w poprzek, tak aby powstał duży cienki płat, lekko rozbij tłuczkiem, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 2
10 min
Oczyść pieczarki i cebulę, pieczarki zetrzyj na tace o grubych oczkach a cebulę posiekaj.
Krok 3
30 min
Cebulę zeszklij na maśle, dodaj pieczarki, duś je razem do odparowania płynu.
Krok 4
1 min
Dopraw farsz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem, ostudź.
Krok 5
10 min
Ogórka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, odsącz z wody, dodaj do farszu.
Krok 6
5 min
Farsz rozłóż równomiernie na płacie mięsa i zwiń je w roladę.
Krok 7
2 min
Roladę dokładnie obwiąż nicią, tak, żeby farsz nie wydostał się w trakcie pieczenia, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Krok 8
60 min
Skrop mięso olejem i umieść w lodówce na około 60 minut.
Krok 9
80 min
Po tym czasie wstaw roladę w naczyniu żaroodpornym do piekarnika nagrzanego do 200°C, piecz 20 minut, następnie obniż temperaturę do 180°C i piecz kolejne 50-60 minut.
Krok 10
6 min
Ostudzoną roladę pokrój w ukośne plastry, rozłóż na półmisku i podawaj z Sosem chrzanowym.
Filet z indyka z pieczarkami

Krok 1 z 10

Mięso rozkrój w poprzek, tak aby powstał duży cienki płat, lekko rozbij tłuczkiem, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Filet z indyka z pieczarkami

Krok 2 z 10

Oczyść pieczarki i cebulę, pieczarki zetrzyj na tace o grubych oczkach a cebulę posiekaj.

Filet z indyka z pieczarkami

Krok 3 z 10

Cebulę zeszklij na maśle, dodaj pieczarki, duś je razem do odparowania płynu.

Filet z indyka z pieczarkami

Krok 4 z 10

Dopraw farsz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem, ostudź.

Filet z indyka z pieczarkami

Krok 5 z 10

Ogórka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, odsącz z wody, dodaj do farszu.

Filet z indyka z pieczarkami

Krok 6 z 10

Farsz rozłóż równomiernie na płacie mięsa i zwiń je w roladę.

Filet z indyka z pieczarkami

Krok 7 z 10

Roladę dokładnie obwiąż nicią, tak, żeby farsz nie wydostał się w trakcie pieczenia, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Filet z indyka z pieczarkami

Krok 8 z 10

Skrop mięso olejem i umieść w lodówce na około 60 minut.

Filet z indyka z pieczarkami

Krok 9 z 10

Po tym czasie wstaw roladę w naczyniu żaroodpornym do piekarnika nagrzanego do 200°C, piecz 20 minut, następnie obniż temperaturę do 180°C i piecz kolejne 50-60 minut.

Filet z indyka z pieczarkami

Krok 10 z 10

Ostudzoną roladę pokrój w ukośne plastry, rozłóż na półmisku i podawaj z Sosem chrzanowym.

Brakuje Ci pomysłu na smaczny i ciekawy obiad? Mamy dla Ciebie propozycję, przyrządź roladę z indyka wypełnioną farszem na bazie pieczarek, z dodatkiem ogórka i szczyptą ziół, które pachną Prowansją...
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika