Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso rozkrój w poprzek, tak aby powstał duży cienki płat, lekko rozbij tłuczkiem, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Oczyść pieczarki i cebulę, pieczarki zetrzyj na tace o grubych oczkach a cebulę posiekaj.
Cebulę zeszklij na maśle, dodaj pieczarki, duś je razem do odparowania płynu.
Dopraw farsz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem, ostudź.
Ogórka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, odsącz z wody, dodaj do farszu.
Farsz rozłóż równomiernie na płacie mięsa i zwiń je w roladę.
Roladę dokładnie obwiąż nicią, tak, żeby farsz nie wydostał się w trakcie pieczenia, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Skrop mięso olejem i umieść w lodówce na około 60 minut.
Po tym czasie wstaw roladę w naczyniu żaroodpornym do piekarnika nagrzanego do 200°C, piecz 20 minut, następnie obniż temperaturę do 180°C i piecz kolejne 50-60 minut.
Ostudzoną roladę pokrój w ukośne plastry, rozłóż na półmisku i podawaj z Sosem chrzanowym.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0