Filet z indyka z pieczarkami
214min
Średni
.
Wartości odżywcze
Białko
25.86 g
Węglowodany
4.69 g
Tłuszcze
37.44 g
Wartość energetyczna
451.54 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
214 min
Krok 1
10 min
Mięso rozkrój w poprzek, tak aby powstał duży cienki płat, lekko rozbij tłuczkiem, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 2
10 min
Oczyść pieczarki i cebulę, pieczarki zetrzyj na tace o grubych oczkach a cebulę posiekaj.
Krok 3
30 min
Cebulę zeszklij na maśle, dodaj pieczarki, duś je razem do odparowania płynu.
Krok 4
1 min
Dopraw farsz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem, ostudź.
Krok 5
10 min
Ogórka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, odsącz z wody, dodaj do farszu.
Krok 6
5 min
Farsz rozłóż równomiernie na płacie mięsa i zwiń je w roladę.
Krok 7
2 min
Roladę dokładnie obwiąż nicią, tak, żeby farsz nie wydostał się w trakcie pieczenia, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Krok 8
60 min
Skrop mięso olejem i umieść w lodówce na około 60 minut.
Krok 9
80 min
Po tym czasie wstaw roladę w naczyniu żaroodpornym do piekarnika nagrzanego do 200°C, piecz 20 minut, następnie obniż temperaturę do 180°C i piecz kolejne 50-60 minut.
Krok 10
6 min
Ostudzoną roladę pokrój w ukośne plastry, rozłóż na półmisku i podawaj z Sosem chrzanowym.
Brakuje Ci pomysłu na smaczny i ciekawy obiad? Mamy dla Ciebie propozycję, przyrządź roladę z indyka wypełnioną farszem na bazie pieczarek, z dodatkiem ogórka i szczyptą ziół, które pachną Prowansją...
Komentarze 0