Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filety z udek z kurczaka w cebuli

0
29min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest szpileczkaa

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Udo kurczaka
1 
Cebula
0.5 
Czerwona cebula
trochę
Oliwa z oliwek
trochę
Przyprawa do kurczaka
trochę
Imbir
trochę
Sól czosnkowa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
18.94 g
Węglowodany
6.57 g
Tłuszcze
19.82 g
Wartość energetyczna
282.91 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

29 min
Krok 1
5 min
Cebulę kroimy na kawałki i podsmażamy na rozgrzanej oliwie w rondelku.
Krok 2
3 min
Mięso obsypujemy z każdej strony przyprawą do kurczaka, solą czosnkową i imbirem.
Krok 3
1 min
Do cebuli dolewamy pół szklanki wody i mieszamy.
Krok 4
20 min
Dodajemy mięso i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa - jakieś 20 minut na małym ogniu.
Filety z udek z kurczaka w cebuli

Krok 1 z 4

Cebulę kroimy na kawałki i podsmażamy na rozgrzanej oliwie w rondelku.

Filety z udek z kurczaka w cebuli

Krok 2 z 4

Mięso obsypujemy z każdej strony przyprawą do kurczaka, solą czosnkową i imbirem.

Filety z udek z kurczaka w cebuli

Krok 3 z 4

Do cebuli dolewamy pół szklanki wody i mieszamy.

Filety z udek z kurczaka w cebuli

Krok 4 z 4

Dodajemy mięso i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa - jakieś 20 minut na małym ogniu.

Mięso z udka indyka jest zdecydowanie bardziej soczyste niż mięso z indyczej piersi. Kawałki udka kurczaka dobrze sprawdzają się do różnego rodzaju potrawek, które przygotowuje się na wolnym ogniu, delikatnie dusząc je z warzywami. Przepis na filety z udek z kurczaka w cebuli jest zatem strzałem w dziesiątkę! Indycze udka podawaj z ryżem lub z kaszą oraz z ulubioną surówką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

40 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
40 ze 100
Popraw bilans dania
Twoje danie może być lepiej zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
18.9g / 28%
Węglowodany
6.6g / 9%
Tłuszcze
19.8g / 63%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika