Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filety z morszczuka w panierce z serem

0
32min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest RENIZ

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Filet z morszczuka
1 łyżka
Sok z cytryny
1 
Jajko
3 dag
Ser Żółty
0.17 szklanka
Bułka tarta
3 łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
27.42 g
Węglowodany
18.63 g
Tłuszcze
14.6 g
Wartość energetyczna
312.79 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

32 min
Krok 1
10 min
Zamrożone filety z ryby wyjąć z zamrażalnika i rozmrozić. Umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2
10 min
Jajko wbić na talerz, dodać przyprawę, starty na tarce o dużych oczkach żółty ser. Całość dokładnie wymieszać. Przygotowane filety oprószyć mąką, zanurzyć w jajku z żółtym serem i obtoczyć w bułce tartej.
Krok 3
10 min
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Krok 4
2 min
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z pieczywem, ziemniakami lub frytkami i surówką.
Filety z morszczuka w panierce z serem

Krok 1 z 4

Zamrożone filety z ryby wyjąć z zamrażalnika i rozmrozić. Umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.

Filety z morszczuka w panierce z serem

Krok 2 z 4

Jajko wbić na talerz, dodać przyprawę, starty na tarce o dużych oczkach żółty ser. Całość dokładnie wymieszać. Przygotowane filety oprószyć mąką, zanurzyć w jajku z żółtym serem i obtoczyć w bułce tartej.

Filety z morszczuka w panierce z serem

Krok 3 z 4

Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Filety z morszczuka w panierce z serem

Krok 4 z 4

Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z pieczywem, ziemniakami lub frytkami i surówką.

Filety z morszczuka w panierce z żółtym serem to bardzo lekkie danie. Rybę smaż na rozgrzanym tłuszczu w delikatnej, chrupiącej panierce na złoty kolor. Gorące filety z morszczuka podaj z surówką z kiszonej kapusty i gorącymi ziemniaczkami, posyp do smaku aromatycznym koperkiem. Filet z morszczuka w panierce z serem doskonale sprawdzi się na codzienny obiad w rodzinnym gronie.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

55 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
55 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
27.4g / 35%
Węglowodany
18.6g / 23%
Tłuszcze
14.6g / 41%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika