Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filety rybne w zalewie słodko kwaśnej

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 kg
Panga
200 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 trochę
Olej
1 szczypta
Sól
1 
Sok z cytryny
1 szczypta
Pieprz biały
1 szklanka
Ocet
3 szklanek
Woda
6 łyżek
Cukier
2 łyżeczek
Sól morska
3 
Liść laurowy
5 kulek
Ziele angielskie całe
3 
Cebula

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
3.57 g
Białko
30.28 g
Węglowodany
24.31 g
Wartość energetyczna
270.49 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
10 min
Rybę rozmroziłam, odcedziłam z wody, posoliłam, popieprzyłam, polałam sokiem z cytryny.
Krok 2
10 min
Obtoczyłam w mące i smażyłam na oleju z obu stron na rumiany kolor.
Krok 3
5 min
Do szklanego naczynia włożyłam ziele angielskie, listki laurowe i pieprz mielony biały. Na to dodałam pokrojoną cebulę w talarki. Wyłożyłam usmażoną rybę.
Krok 4
5 min
Zagotowałam wodę, wlałam do miski. Dodałam do niej ocet, sól i cukier. Całość mieszałam do rozpuszczenia. Połową zalewy zalałam rybę, a następnie znowu położyłam pokrojoną cebulę i rybę. Zalałam pozostałą zalewą.
Filety rybne w zalewie słodko kwaśnej

Krok 1 z 4

Rybę rozmroziłam, odcedziłam z wody, posoliłam, popieprzyłam, polałam sokiem z cytryny.

Filety rybne w zalewie słodko kwaśnej

Krok 2 z 4

Obtoczyłam w mące i smażyłam na oleju z obu stron na rumiany kolor.

Filety rybne w zalewie słodko kwaśnej

Krok 3 z 4

Do szklanego naczynia włożyłam ziele angielskie, listki laurowe i pieprz mielony biały. Na to dodałam pokrojoną cebulę w talarki. Wyłożyłam usmażoną rybę.

Filety rybne w zalewie słodko kwaśnej

Krok 4 z 4

Zagotowałam wodę, wlałam do miski. Dodałam do niej ocet, sól i cukier. Całość mieszałam do rozpuszczenia. Połową zalewy zalałam rybę, a następnie znowu położyłam pokrojoną cebulę i rybę. Zalałam pozostałą zalewą.

Ryba sama w sobie jest pyszna, a przygotowana w zalewie słodko-kwaśnej będzie smakować jeszcze bardziej. Cała rodzina będzie zachwycona nietypowym sposobem podania tej potrawy i z pewnością będzie prosić o dokładkę. To delikatne danie przypadnie do gustu również najmłodszym, a to dzięki wyrazistemu smakowi i łatwości jedzenia. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika