Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Filety rybne w zalewie słodko kwaśnej
Dodaj do CookBook

Filety rybne w zalewie słodko kwaśnej

(2)
30 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest JoannaJoannaJoanna
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kg
Panga
200  g
Mąka pszenna
trochę
Olej
1  szczypta
Sól
1 
Sok z cytryny
1  szczypta
Pieprz biały
1  szklanka
Ocet
3  szklanek
Woda
6  łyżek
Cukier
2  łyżeczek
Sól morska
3 
Liść laurowy
5  kulek
Ziele angielskie całe
3 
Cebula
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
24.2 g
Wartość energetyczna
270.1 kcal
Tłuszcze
3.6 g
Białko
30.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ryba sama w sobie jest pyszna, a przygotowana w zalewie słodko-kwaśnej będzie smakować jeszcze bardziej. Cała rodzina będzie zachwycona nietypowym sposobem podania tej potrawy i z pewnością będzie prosić o dokładkę. To delikatne danie przypadnie do gustu również najmłodszym, a to dzięki wyrazistemu smakowi i łatwości jedzenia. Pycha!

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    10 min
    Rybę rozmroziłam, odcedziłam z wody, posoliłam, popieprzyłam, polałam sokiem z cytryny.
  • Krok 2

    10 min
    Obtoczyłam w mące i smażyłam na oleju z obu stron na rumiany kolor.
  • Krok 3

    5 min
    Do szklanego naczynia włożyłam ziele angielskie, listki laurowe i pieprz mielony biały. Na to dodałam pokrojoną cebulę w talarki. Wyłożyłam usmażoną rybę.
  • Krok 4

    5 min
    Zagotowałam wodę, wlałam do miski. Dodałam do niej ocet, sól i cukier. Całość mieszałam do rozpuszczenia. Połową zalewy zalałam rybę, a następnie znowu położyłam pokrojoną cebulę i rybę. Zalałam pozostałą zalewą.
Filety rybne w zalewie słodko kwaśnej

Krok 1 z 4

Rybę rozmroziłam, odcedziłam z wody, posoliłam, popieprzyłam, polałam sokiem z cytryny.

Filety rybne w zalewie słodko kwaśnej

Krok 2 z 4

Obtoczyłam w mące i smażyłam na oleju z obu stron na rumiany kolor.

Filety rybne w zalewie słodko kwaśnej

Krok 3 z 4

Do szklanego naczynia włożyłam ziele angielskie, listki laurowe i pieprz mielony biały. Na to dodałam pokrojoną cebulę w talarki. Wyłożyłam usmażoną rybę.

Filety rybne w zalewie słodko kwaśnej

Krok 4 z 4

Zagotowałam wodę, wlałam do miski. Dodałam do niej ocet, sól i cukier. Całość mieszałam do rozpuszczenia. Połową zalewy zalałam rybę, a następnie znowu położyłam pokrojoną cebulę i rybę. Zalałam pozostałą zalewą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.8 z 5
4.75
Wszystkich ocen: 4
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
44
33
11
00
00
00

Opinie

5

Jon

Kazda inna ryba tylko nie panga,hodowana w chinach dosłownie w ściekach
Anonim (niezweryfikowany) 01/31/2024-11:04 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 02/02/2024-01:26 CET
Jon, panga to tylko propozycja. Możesz zamienić ją na inną rybę.
4

Katarzyna

Ryba w tej zalewie to coś wspaniałego jestem smakoszem ryb pod każdym względem ale ten przepis powalił rodzinę na kolana
Polecam serdecznie....
Anonim (niezweryfikowany) 01/06/2021-01:11 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 02/01/2021-04:09 CET
Cieszymy się, że trafiliśmy w Wasz gust! :)

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Filety z kurczaka w boczku

    Filety z kurczaka w boczku

    43 min Łatwy
  • Filety z udek z kurczaka w cebuli

    Filety z udek z kurczaka w cebuli

    29 min Łatwy
  • Zapiekane filety z dorsza w sosie pomidorowym

    Zapiekane filety z dorsza w sosie pomidorowym

    1 godz 7 min Łatwy
  • Filety z kurczaka nadziewane fetą i suszonymi pomidorami

    Filety z kurczaka nadziewane fetą i suszonymi pomidorami

    1 godz 9 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu