Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grzybowe roladki z indyka

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

700 g
Pierś z indyka
300 g
Pieczarki
1 
Cebula
100 ml
Śmietana
1 szklanka
Bułka tarta
1.33 łyżek
Sezam
1 łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 płaskich łyżek
Koperek
5 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
4 płaskich łyżek
Masło
2 
Jajko
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
43.55 g
Węglowodany
28.56 g
Wartość energetyczna
716.33 kcal
Białko
48.14 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
5 min
Farsz: cebule kroimy w kosteczkę, pieczarki myjemy i drobno siekamy, dodajemy do cebuli. Smażymy na połowie masła. Doprawiamy solą i pieprzem oraz połową koperku.
Krok 2
10 min
Piersi z drobiu, kroimy w plastry. Zbijamy tłuczkiem przez folię, lekko pieprzymy i solimy. Na każdy płat mięsa nakładamy farsz, zwijamy i spinamy wykałaczką. W głębokim talerzu roztrzepujemy jajka i maczamy w nich roladki, a następnie oprószamy je w bułce tartej (lub/i kaszy manny) z sezamem.
Krok 3
15 min
Wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy, często obracając, aż do zarumienienia. Następnie zalewamy wywarem, dusimy, a na koniec dodajemy śmietanę z resztą koperku. Smacznego
Grzybowe roladki z indyka

Krok 1 z 3

Farsz: cebule kroimy w kosteczkę, pieczarki myjemy i drobno siekamy, dodajemy do cebuli. Smażymy na połowie masła. Doprawiamy solą i pieprzem oraz połową koperku.

Grzybowe roladki z indyka

Krok 2 z 3

Piersi z drobiu, kroimy w plastry. Zbijamy tłuczkiem przez folię, lekko pieprzymy i solimy. Na każdy płat mięsa nakładamy farsz, zwijamy i spinamy wykałaczką. W głębokim talerzu roztrzepujemy jajka i maczamy w nich roladki, a następnie oprószamy je w bułce tartej (lub/i kaszy manny) z sezamem.

Grzybowe roladki z indyka

Krok 3 z 3

Wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy, często obracając, aż do zarumienienia. Następnie zalewamy wywarem, dusimy, a na koniec dodajemy śmietanę z resztą koperku. Smacznego

Roladki z indyka z farszem z pieczarek, to genialne danie, którym zaimponujesz w trakcie rodzinnych zjazdów. Chrupiąca panierka z sezamem, w połączeniu z delikatnym, grzybowym nadzieniem, tworzą fantastyczną kompozycję, która na długo zostaje w pamięci – chce się jeszcze!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika