Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Grzybowe roladki z indyka
35 ze 100
Zbilansuj swoje danie
X
MyMenu IQ™
35 ze 100
Popraw bilans dania
Twoje danie może być lepiej zbilansowane
Wstecz

Dowiedz się więcej o MyMenu IQ™

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Jak wygląda podział wartości odżywczych?

Białko
48.1g / 30%
Węglowodany
28.7g / 19%
Tłuszcze
35.2g / 50%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
x
MyMenu IQ™

Grzybowe roladki z indyka

+

Grzybowe roladki z indyka

Wróć

Grzybowe roladki z indyka

(0)
50min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Asiakia

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
700  g
Pierś z indyka
300  g
Pieczarki
250  ml
Bulion drobiowy w słoiku WINIARY
1 
Cebula
100  ml
Śmietana
1  szklanka
Bułka tarta
trochę
Sezam
1  łyżka
Mąka
2  łyżek
Koperek
5  płaskich łyżek
Olej
4  łyżek
Masło
2 
Jajko
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
48.14 g
Węglowodany
28.66 g
Tłuszcze
35.15 g
Wartość energetyczna
642.76 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Roladki z indyka z farszem z pieczarek, to genialne danie, którym zaimponujesz w trakcie rodzinnych zjazdów. Chrupiąca panierka z sezamem, w połączeniu z delikatnym, grzybowym nadzieniem, tworzą fantastyczną kompozycję, która na długo zostaje w pamięci – chce się jeszcze!

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    15 min
    Farsz: cebule kroimy w kosteczkę, pieczarki myjemy i drobno siekamy, dodajemy do cebuli. Smażymy na połowie masła. Doprawiamy solą i pieprzem oraz połową koperku.
  • Krok 2

    10 min
    Piersi z drobiu, kroimy w plastry. Zbijamy tłuczkiem przez folię, lekko pieprzymy i solimy. Na każdy płat mięsa nakładamy farsz, zwijamy i spinamy wykałaczką. W głębokim talerzu roztrzepujemy jajka i maczamy w nich roladki, a następnie oprószamy je w bułce tartej (lub/i kaszy manny) z sezamem.
  • Krok 3

    25 min
    Wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy, często obracając, aż do zarumienienia. Następnie zalewamy wywarem, dusimy, a na koniec dodajemy śmietanę z resztą koperku. Smacznego
Grzybowe roladki z indyka

Krok 1 z 3

Farsz: cebule kroimy w kosteczkę, pieczarki myjemy i drobno siekamy, dodajemy do cebuli. Smażymy na połowie masła. Doprawiamy solą i pieprzem oraz połową koperku.

Grzybowe roladki z indyka

Krok 2 z 3

Piersi z drobiu, kroimy w plastry. Zbijamy tłuczkiem przez folię, lekko pieprzymy i solimy. Na każdy płat mięsa nakładamy farsz, zwijamy i spinamy wykałaczką. W głębokim talerzu roztrzepujemy jajka i maczamy w nich roladki, a następnie oprószamy je w bułce tartej (lub/i kaszy manny) z sezamem.

Grzybowe roladki z indyka

Krok 3 z 3

Wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy, często obracając, aż do zarumienienia. Następnie zalewamy wywarem, dusimy, a na koniec dodajemy śmietanę z resztą koperku. Smacznego

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Boże Narodzenie
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Impreza
  • Jajka
  • Śmietana
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Warzywa
  • Wielkanoc
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Faszerowany kabaczek

    Faszerowany kabaczek

    1 godz 59 min Łatwy
  • Filet z kurczaka po cygańsku

    Filet z kurczaka po cygańsku

    46 min Łatwy
  • Rolada ze schabu z pieczarkami

    Rolada ze schabu z pieczarkami

    1 godz Łatwy
  • Roladki z kurczaka w sezamowej panierce z musem jabłkowo-gruszkowym

    Roladki z kurczaka w sezamowej panierce z musem jabłkowo-gruszkowym

    1 godz 35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu