Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Minibabeczki grzybowe z camembertem

Minibabeczki grzybowe z camembertem

(0)
1 godz 10 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest VioletoweKucharzenie

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Pierś Z Kurczaka
trochę
Przyprawa do mięs
trochę
Czosnek granulowany
2 
Cebula
1  paczka
Zupa borowikowa Szlachetne Smaki WINIARY
2  szklanek
Woda
trochę
Sól
trochę
Pieprz
200  g
Pieczarki
20  g
Suszone podgrzybki
100  g
Camembert z ziołami
300  g
Ciasto Francuskie
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
19.8 g
Węglowodany
20.94 g
Tłuszcze
20.47 g
Wartość energetyczna
348.29 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Takie babeczki mogą być znakomitym dodatkiem do dań głównych lub przystawką samą w sobie. Smak jest obłędny, do szpiku przeniknięty grzybami - zupa borowikowa, suszone podgrzybki i świeże pieczarki. Środek babeczki wypełniony jest serem camembert z ziołami, co dodatkowo podkręca cały aromat. Myślę, że z każdym kęsem przeniesiecie się na skraj pachnącego jesiennego lasu, wypełnionego skarbami natury.

Przygotowanie

70 min
  • Krok 1

    10 min
    Suszone podgrzybki zalewamy wodą na całą noc. Filet z piersi kurczaka kroimy w cienkie plastry i przyprawiamy przyprawą do mięsa i czosnkiem granulowanym. Smażymy na rumiano z każdej strony, przekładamy do garnka.
  • Krok 2

    10 min
    Cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Przesmażamy ją na patelni po smażeniu kurczaka. Gdy delikatnie zmięknie, dokładamy pokrojone w plastry pieczarki. Przesmażoną cebulę z pieczarkami dodajemy do mięsa. Dokładamy również odsączone i pokrojone suszone grzyby.
  • Krok 3

    30 min
    Całość zalewamy wymieszaną z wodą zupą borowikową. Dusimy na wolnym ogniu przez 30 minut, często mieszamy. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem. Zupa będzie dość gęsta, ale taka ma być.
  • Krok 4

    40 min
    Ciasto francuskie dzielimy na małe kwadraciki (tak aby ładnie wypełniły foremki na babeczki). Na dnie każdej układamy kawałki pokrojonego sera camembert z ziołami. Następnie wykładamy filet z kurczaka z grzybami. Wierzch delikatnie oblewamy gęstą zupą. Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 15-20 minut. Czas pieczenia zależy od naszego piekarnika, dlatego wyciągamy babeczki gdy już ciasto francuskie się ładnie zarumieni. Studzimy na kratce.
Minibabeczki grzybowe z camembertem

Krok 1 z 4

Suszone podgrzybki zalewamy wodą na całą noc. Filet z piersi kurczaka kroimy w cienkie plastry i przyprawiamy przyprawą do mięsa i czosnkiem granulowanym. Smażymy na rumiano z każdej strony, przekładamy do garnka.

Minibabeczki grzybowe z camembertem

Krok 2 z 4

Cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Przesmażamy ją na patelni po smażeniu kurczaka. Gdy delikatnie zmięknie, dokładamy pokrojone w plastry pieczarki. Przesmażoną cebulę z pieczarkami dodajemy do mięsa. Dokładamy również odsączone i pokrojone suszone grzyby.

Minibabeczki grzybowe z camembertem

Krok 3 z 4

Całość zalewamy wymieszaną z wodą zupą borowikową. Dusimy na wolnym ogniu przez 30 minut, często mieszamy. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem. Zupa będzie dość gęsta, ale taka ma być.

Minibabeczki grzybowe z camembertem

Krok 4 z 4

Ciasto francuskie dzielimy na małe kwadraciki (tak aby ładnie wypełniły foremki na babeczki). Na dnie każdej układamy kawałki pokrojonego sera camembert z ziołami. Następnie wykładamy filet z kurczaka z grzybami. Wierzch delikatnie oblewamy gęstą zupą. Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 15-20 minut. Czas pieczenia zależy od naszego piekarnika, dlatego wyciągamy babeczki gdy już ciasto francuskie się ładnie zarumieni. Studzimy na kratce.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Grzyby
  • Kanapki
  • Kuchnia europejska
  • Pieczenie
  • Przystawka
  • Tapas
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kurczak w sosie z białego wina z pieczarkami

    Kurczak w sosie z białego wina z pieczarkami

    35 min Łatwy
  • Rolady w boczku z soczewicą w sosie grzybowym

    Rolady w boczku z soczewicą w sosie grzybowym

    1 godz 15 min Łatwy
  • Grzybowe krokiety z kurczakiem i warzywami

    Grzybowe krokiety z kurczakiem i warzywami

    1 godz 10 min Łatwy
  • Pieczone ziemniaki z kurczakiem

    Pieczone ziemniaki z kurczakiem

    49 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu